ZAVRŠEN OČEVID

Policija objavila nove detalje sinoćnjeg ubojstva žene na zagrebačkom nasipu

| Autor: Šarlota Brnčić
(Snimio Branislav Babić / Pixsell)

(Snimio Branislav Babić / Pixsell)


Sinoć, oko 19.20 sati u Novom Zagrebu, na Jadranskoj aveniji, na nasipu u blizini nedovršene Sveučilišne bolnice, prema do sada prikupljenim informacijama muškarac je nožem usmrtio žensku osobu.

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ovim kaznenim djelom odmah je stavljen pod nadzor policije.

Na mjestu događaja je obavljen očevid kojim je rukovodila dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, Službe za očevide i kriminalističku tehniku.

Nakon obavljenog očevida, tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Prema neslužbenim informacijama, muškarac je ženu navodno porezao po vratu. Muškarac je sam pozvao policiju, neslužbeno se doznaje. Izvori N1 kažu da se još uvijek utvrđuju okolnosti ubojstva, kao i odnos između muškaraca i žene koju je ubio. Potvrđeno im je da su se poznavali.

Slučaj je evidentiran kao teško ubojstvo ženske osobe, točnije kao femicid. Riječ je o novom kaznenom djelu za koje Kazneni zakon koji je izmijenjen prošli mjesec predviđa najnižu kaznu od 10 godina zatvora.

U nastavku kriminalističkog istraživanja provjerit će se je li doista riječ o rodno uvjetovanom ubojstvu ili je pak motiv bilo nešto drugo. Istražitelji mogu u bilo kojem trenutku promijeniti kvalifikaciju kaznenog djela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini