Nakon utakmice između Istre 1961 i Dinama

Novi detalji intervencije na stadionu Aldo Drosina: Pet navijača privedeno u policijsku postaju

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Jučer je na stadionu Aldo Drosina u Puli odigrana nogometna utakmica 20. kola SuperSport I. HNL između NK Istra 1961 i GNK Dinamo. Utakmicu je s tribina pratilo oko 4.000 posjetitelja, od čega oko 1.000 gostujućih navijača.

Kako bi utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta, policija je poduzela niz mjera i radnji. Policijski službenici bili su raspoređeni na više lokacija na području grada s ciljem preventivnog djelovanja pa tako prije, za vrijeme i nakon utakmice nisu zabilježeni sukobi navijača.

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Većina navijača je prihvatila savjete policije, no evidentirano je nekoliko oblika protupravnog ponašanja. Zbog pokušaja ulaska na stadion pod utjecajem alkohola, policija je procesuirala pet navijača gostujuće momčadi u dobi od 22 do 35 godina, dok je pet navijača domaće momčadi u dobi od 19 do 25 godina privedeno u policijsku postaju zbog nedopuštenog ulaska u natjecateljski prostor po završetku nogometne utakmice (jedan od njih bio je i pod utjecajem alkohola). Protiv svih osoba podnose se optužni prijedlozi nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Također je tijekom same nogometne utakmice došlo do protupravnog ponašanja zasad neutvrđenog broja navijača domaće i gostujuće momčadi koji su koristili pirotehnička sredstva te policijski službenici nastavljaju poduzimati aktivnosti u cilju utvrđivanja identiteta tih osoba.

Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog aspekta protekne mirno i bez većih izgreda. Policija također zahvaljuje građanima na razumijevanju i strpljenju tijekom kraćih zastoja u prometu prilikom pratnje navijača, kao i drugih mjera osiguranja nogometne utakmice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of