AUTOMOBILIZAM

Na 21. INA Rallyju Poreč 2020. nastupile 64 posade, POBIJEDIO SLOVENSKI DVOJAC TURK-KACIN

| Autor: Miroslav KRPAN
Porecx rally, TurkM. KRPAN

Porecx rally, TurkM. KRPAN


Hrvatsku generalku osvojili su Niko Pulić i Davor Devunić drugim mjestom ukupnog poretka s desetinkom prednosti ispred slovenske posade Zrinski-Vidmar

Slovenska posada Rok Turk-Blanka Kacin, u prestižnom "Hyundai i20 R5", uz najbolja vremena svih osam brzinskih ispita, ukupni su pobjednici međunarodnog "21. INA Rallyja Poreč 2020.", na kojem su u petak i subotu sudjelovale 64 posade iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije. Nimalo lakih osam brzinskih ispita, na četiri lokacije šireg porečkog okruženja, zahtijevale su od sudionika, usprkos izvrsnim suhim i sunčanim vremenskim uvjetima, vještinu i koncentraciju, ali i malo sreće jer je konkurencija, kako onih jačih i bržih automobila, tako i onih slabijih klasa, bila izuzetno jaka.

Ne čudi, budući da je ovo bilo jedno od odlučujućih, treće u ovogodišnjem osiromašenom kalendaru i hrvatskog i slovenskog nacionalnog prvenstva, a izvrsnom organizacijom Autokluba Poreč Motorsport i suorganizatora AKORK Skok racing 1993, provedeno uz posebne epidemiološke mjere i uz minimalno prisustvo onih najvatrenijih ljubitelja brzina uz staze posebnih ispita.

Rok Turk i Blanka Kacin slovili su favoritima, poveli u startu, iz brzinca u brzinac sakupljali prednost i poslije 264 km itinerera, na 80-tak km BI, ostvarili ukupno vrijeme 42:01,1 minutu. Ugodno iznenađenje u samoj završnici priredio je trofejni dubrovačko-zagrebački tandem Niko Pulić-Davor Devunić vozeći "Ford Fiestu RC4", probivši se na drugo mjesto ukupnog poretka sa samo jednom jedinom desetinkom prednosti ispred slovenske posade Aleš Zrinki-Rok Vidmar (Ford Fiesta R5). Ovim su rezultatom Pulić i Devunić upisali pobjedu ukupnog poretka za PH, ispred buzetsko-zagrebačke posade Viliam Prodan-Zoran Raštegorac koji su prvi put nastupili u Ford Fiesti Rally 4 i osvojili peto mjesto, nepunu minutu bolje od posade Juraj Šebalj-Ivan Pogačić, svojevrsnih favorita za porečku pobjedu među hrvatskim posadama. Među prvih deset "generalke" bilo je šest slovenskih i četiri hrvatske posade.

puljić

Najbolja hrvatska posada - Niko Pulić i Davor Devunić (Miroslav KRPAN)

Do ciljne rampe, na porečkom parkiralištu Žatika, stigle su svega 43 posade. Uglavnom ubog tehničkih kvarova, ali i nekoliko izlijetanja, odustala je čak 21 posada. Teža oštećenja svojih automobila imali su Slovenci Miklavčić-Černigoj i Grossi-Kavčić, te domaći Jugovac-Milanović i Matošević-Radovčić. Ovogodišnji porečki rally bio je pravi pomor za istarske posade, odustale su sve osim jedne, plasirane na 33. mjestu ukupnog poretka. To je posada Đusti-Muhamedali u novom Peugeotu 208, ujedno peta klase 5 za PH.

U hrvatskom prvenstvu pobjeda klase 5 pripala je posadi Lončarić-Vojvodić (AKK Sveta Nedelja, Subaru Impreza), klase 4 Katić-S. Rubinić (AK Opatija Motorsport, VW Polo), a klase 3 Mavričić-Puž (AK Opatija Motorsport, Renault Clio RS).

Kroz dva tjedna i slovenske i hrvatske relijaše očekuje nastup na posljednjem natjecanju sezone, Rallyu Idrija u Sloveniji na kojem će se odlučivati konačan poredak "korona sezone".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater