SUNSET CENTAR U PULI

BODY TEHNIKA: Sasvim osoban pristup za bolju formu i zdravlje

| Autor: Glas Istre


Potreba da uči i dobije što više različitih odgovora na mnogobrojna pitanja voditeljicu Sunseta Morenu Poglajen Carić dovela je do Body tehnike Anamarije Jagodić Rukavine koju primjenjuje u svom centru

- Moj život je spoj brojnih komponenti vezanih za naše tijelo. Ljudima želim dati radost upoznavanja i osjećaja njihovih tijela," govori vlasnica Sunset centra u Puli Morena Poglajen Carić povodom šesnaestog rođendana njenog djelovanja u sklopu kojeg koristi franšiu PBS Centra sportske izvrsnosti, koji su početkom 2003. osnovali Ana-Marija i Tomislav Rukavina iz Zagreba.

- Sve što sam radila, mislila, znala, osjećala i željela dovelo je do otvaranja Sunset centra prije 16 godina. Ponekad mi se čini da tih šesnaest godina uopće nije puno, a onda pomislim na šesnaest godina majčinstva i shvatim da je rast, razvoj i sazrijevanje centra i poslovanja podjednako izazovno, snažno, neizvjesno, glasno i tiho, radosno i ustrašeno kao i naša roditeljska uloga. Nakon te spoznaje znam vrijednost koju smo moji najbliži sadašnji i bivši zaposlenici i ja izgradili u centru, prisjeća se Morena.

Sunset centar

Sve je krenulo kao mali centar za rekreaciju odraslih i djece, davne 2004. godine. Svjetski trendovi Zumbe, TRX-a i ostalih fitness programa pokrenuli smo i u našoj maloj dvorani, a onda se desio preokret. Nakon završene više trenerske škole na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu - smjer fitness, potreba da uči i dobije što više različitih odgovora na mnogobrojna pitanja dovela ju je do kineziološkog učilišta Body tehnike, Anamarije Jagodić Rukavina i otvorio se jedan ˝novi svemir˝ u učenju, znanju, promatranju, holističkom pristupu, osjećaju, otkrivanju i upoznavanju sebe, tijela i organizma u cijelosti.

- Tada me život vratio mojoj medicinskoj struci koju sam tek malo zagrebala kroz srednju medicinsku školu i potrebi da pomažem. Naš centar ulazi u franšizno partnerstvo i opet kao pioniri u našem gradu i okolici donosimo program Body tehnike, individualni pristup vježbanju, terapeutski pristup kroz holističko, cjelovito i raznovrsno vježbanje te Stott pilates sprave za rehabilitaciju i rekreaciju. Body tehnika promijenila je moje razmišljanje o vježbanju, moj pristup ljudima ali ono na što sam joj najviše zahvalna, promijenila je mene. Kroz različite energetske vježbe i pristupe, radom na unutrašnjim organima, emocionalnim otkrivanjima kroz pokret i tijelo, promjenom prehrane i stavova pronašla sam i spojila onu djevojčicu koja pleše, majku, suprugu i poslovnu sebe. Naučila sam biti ˝uzemljena˝, propustiti teškoće i stresove, osjećati i prihvaćati ljude i njihove potrebe srcem te onim unutarnjim osjećajem pomagati, educirati i vježbati. Tako nekako prestala je i naša želja da pratimo trendove u različitim programima vježbanja, a rasla je želja za znanjem i rezultatima, zadovoljnim klijentima koji su prepoznali ˝ono nešto drugačije˝ govori nam Morena.

Sunset centar

Njena želja jest da prostor bude sigurno i uredno utočište i u ovim vremenima koronavirusa. Za vrijeme "lockdowna" radilo se online svaki dan. Rekviziti su bili kućni, ali ih se pravilno koristilo.

Cilj budućeg djelovanja su javne tribine i predavanja o različitim temama vezanim uz zdravlje, besplatne edukativne radionice i slično.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater