NOĆNA MORA

Ako patite od mučnine kretanja isprobajte ovaj nepogrešivi prirodni lijek

| Autor: Novi list
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Limun se, osim osvježavajućeg okusa i svestrane primjene u kuhinji, u svakom pogledu može smatrati dragocjenim saveznikom protiv mučnine kretanja – posebno protiv mučnine i povraćanja koji se javljaju tijekom dugih putovanja.

Aroma limuna može pomoći u smanjenju mučnine i povraćanja zahvaljujući aromaterapiji: u osnovi, samo udahnite miris ovog citrusnog voća kako biste osjetili prirodno olakšanje od simptoma mučnine kretanja.

Ne samo aroma, nego i sok od limuna može biti valjana pomoć u borbi protiv mučnine: sadržaj neutralizirajućih kiselina pomaže probavi i "smiruje" želudac, ublažava mučninu i druge uobičajene simptome tijekom putovanja.

Za pripremu jednostavnog lijeka za mučninu, samo iscijedite sok svježeg limuna u čašu vode, dodajte prstohvat soli i promiješajte.

Ovaj osvježavajući i hidratantni napitak pruža esencijalne elektrolite koji pomažu u borbi protiv mučnine i održavaju hidrataciju tijekom putovanja.

Preporuča se konzumirati otprilike 250-300 ml ove mješavine tijekom putovanja kako bi se učinkovito spriječila mučnina putovanja.

Ali budite oprezni: ako patite od kiselosti želuca ili refluksa, bolje je izbjegavati ovaj lijek.

Naime, sok od limuna mogao bi dodatno pojačati kiselost želuca i pogoršati situaciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter