brzo hodanje

Trener otkriva jednostavnu i učinkovitu vježbu za skidanje kilograma

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Redovito vježbanje i fizička aktivnost imaju mnoge dobrobiti za zdravlje, ali ako se baš nikako ne možete natjerati da odete u teretanu ili vježbate kod kuće, postoji vježba koju možete isprobati. Osobni trener, TJ Mentus, otkrio je da postoji jedna jednostavna vježba zbog koje nećete morati ići u teretanu, a s vremenom ćete vidjeti odlične rezultate.

Najbolje od svega je što vam za provođenje ove vježbe ne treba posebna i skupocjena oprema, trebat će vam samo dobar par tenisica i odabir lokacije za vježbu. Kao odličnu i učinkovitu vježbu, Mentus je istaknuo brzo hodanje.

"Brzo hodanje može se izvoditi gotovo bilo gdje, nije potrebna nikakva oprema, a sve što trebate je dobar par cipela za hodanje", ističe osobni trener.

Brzo hodanje je učinkovita i odlična vježba za svaki dan

Objašnjava da hodanje ima mnoge prednosti i da je odlična vježba jer se tijelo nakon njega može relativno brzo oporaviti. "Nakon šetnje možete se brzo oporaviti i svakodnevno ići u duže šetnje.

Ova ponovljivost znači da ćete tijekom jednog tjedna sagorjeti više kalorija nego od težih, intenzivnijih treninga koje možete raditi samo u kratkim razdobljima i nakon kojih morate uzeti dan odmora", dodaje Mentus. 

Kao razlog zašto je hodanje dobar izbor za gubitak kilograma, trener objašnjava da "hodanje stavlja broj otkucaja srca u zonu u kojoj je mast glavni izvor energije". To znači da će većina kalorija sagorenih u šetnji biti iz masti. "Umjesto da sagorijeva ugljikohidrate, vaše će tijelo sagorijevati masnoće", ističe Mentus.

Koliko bi dnevno trebala trajati šetnja?

Trener predlaže da ljudi svaki dan šeću barem 30 minuta. "Ako ste predani gubitku težine, predlažem da napravite dvije 30-minutne šetnje, jednu ujutro i jednu poslijepodne ili navečer.

Ako vam se 30 minuta čini predugo, počnite s 10-minutnom šetnjom i pokušajte hodati više puta dnevno dok ne budete mogli hodati 30 minuta bez zaustavljanja", objašnjava. 

Kada je u pitanju tempo šetnje, preporučuje se započeti s brzih prvih pet minuta, zatim slijedi 20 minuta blagog hodanja, sve dok se puls održava povišenim, maksimalizirajući potencijal gubitka težine. Ovakav hod također poboljšava i kardiovaskularno zdravlje i kondiciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater