magična brojka

VIDEO / Evo kako "prehodati" 10.000 koraka bez da izlazite iz kuće

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Nakon pandemije promijenio se način rada te mnogi imaju mogućnost raditi od kuće ili kombinirati rad od kuće s povremenim odlascima u ured. Iako rad na daljinu ima mnoge prednosti, poput provođenja manje vremena u prometu, svakako postoje i nedostaci, a jedan od njih je nedostatak tjelesne aktivnosti, prenosi N1.

Prema istraživanjima Amerikanci u prosjeku hodaju 5.900 koraka dnevno, a stručnjaci koji se bave temama zdravlja općenito savjetuju da treba ciljati na na 10.000, iako brojna istraživanja sugeriraju da je i značajno manji broj koraka dovoljan.

Za osobe koje rade od kuće 10 tisuća koraka može biti iznimno teško postići, ali sada postoji rješenje koje je postalo viralno na internetu. Sklopiva podloga za hodanje novi je fitness hit kojeg su tisuće korisnika proglasile revolucionarnim.

@steph_murphy On average I walk 5 miles per day on my treadmill, while working. Additional steps are from outdoor walks and normal everyday activity. #walkingpad #walkingfromhome #wfhlife #workfromhome #walkwithme ? original sound - Mr. Wired Up

Financijska analitičarka Stephanie Murphy (36), udvostručila je svoj dnevni broj koraka tako što je postavila uređaj za hodanje pored radnog stola, prenosi Miss7.

"Zaposlena sam i imam dijete i nemam dovoljno vremena za sve što bih htjela napraviti u danu. Podloga za hodanje omogućila mi je da hodam dok obavljam druge stvari. Vrijeme mi proleti jer sam okupirana drugim stvarima u odnosu kad sam u teretani i isključivo pratim minute. U prosjeku prohodam osam kilometra", rekla je Murphy.

Postavila je video na TikTok u kojem je rekla da koristi podlogu za hodanje koju je platila 290 dolara.

Rekla je za Newsweek da je prije kupnje trake imala prosjek od pet tisuća koraka, a sada samo na traci napravi 10 tisuća koraka.

U kombinaciji sa šetnjom, njezin dnevni broj koraka penje se od 12 do 20 tisuća koraka.

Prednosti i nedostaci korištenja podloge za hodanje

Josh York i Cara D’Orazio, osobni treneri iz New Yorka za Newsweek su komentirali podlogu za hodanje.

Prednosti: povoljnije od trake za trčanje i zauzima manje prostora, možete postići cilj dnevnih koraka ne izlazeći iz kuće, hodanje bez obzira radi li se unutra ili vani (iako je bolje hodati vani) doprinosi poboljšanju kardiovaskularnog zdravlja, poboljšava raspoloženje, smanjuje bol u leđima i ublažava stres.

Nedostaci: Možete je koristiti samo za hodanje ne i za trčanje i nije lako prenosiva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater