KUĆNI TRETMAN

Crvenilo i iritacija očiju: Jednostavni načini za smirivanje problema nakon cijelog dana ispred ekrana

| Autor: Glas Istre
Pixabay

Pixabay


Osjećate da su vam oči umorne i suhe, a crvenilo je sve učestalije i intenzivnije? Uz ove trikove crvenilo odlazi u zaborav.

Sati i sati provedeni ispred računala, pametni telefoni, suh zrak i konzumiranje alkohola tek su neki od razloga koji doprinose pojavi crvenih i nadraženih očiju. Ukoliko su vam oči krvave već čim se probudite, onda je vrijeme da postanete pažljiviji prema ovom nježnom organu. Odgovorno ponašanje i kućni tretmani učinit će da vam oči postanu odmornije, manje iziritirane, ali samim time i zdravije, prenosi Novi list.

U nastavku smo zaokružili najbolje načine kako stati na kraj crvenim očima i učiniti nešto dobro za sebe.

Napravite predah od svog pametnog telefona

Plava svjetlost zaslona smeta očima. Kad ne trepćete dovoljno, oči nisu pravilno podmazane, što može uzrokovati crvenilo. Ako provodite puno vremena na svom telefonu ili računalu, pokušajte se prisiliti na "treptanje" svakih nekoliko minuta kako biste održali ravnotežu vlage u očima.

Odmorite se od nošenja šminke

Nažalost,  šminka vrlo često uzrokuje crvenilo u očima. I to ne samo šminka poput eyelinera i maskare. Čak bi i vaš puder za lice mogao biti krivac. Pokušajte se nekoliko dana odvojiti od različitih proizvoda koje svakodnevno nanosite i vodite bilješke kakvo je stanje vaših očiju da biste precizno utvrdili što vas muči i kako make up utječe na vas.

Nosite sunčane naočale 

To se čini intuitivno, ali neki ljudi nisu zadovoljni kako im stoje sunčane naočala, pa ih ne nose i ne obraćaju pažnju na štetu koju suncu može nanijeti očima. Sada kada ste u zatvorenom, ali volite provoditi vrijeme na terasi i balkonu, također posegnite za sunčanim naočalama i napravite uslugu očima.

Pobrinite se da su vam oči potpuno čiste

Micelarna voda je proizvod koji je jednostavno potreban vašim očima. Na rubovima očiju postoje lojne žlijezde, ponekad se to ulje nakuplja i djeluje iritirajuće prema očima, pa ukoliko ne koristite šminku, posegnite za proizvodima koji su namijenjeni uklanjanju šminke kako biste područje oko očiju temeljito očistili i spriječili neugodan osjećaj peckanja.

Koristite čist i hladan ručnik

Niska temperatura na očima može pomoći smanjiti upalu i crvenilo, samo pripazite da koristite mekan i čist ručnik. 

Kriške krastavca

Polaganje kriški krastavca na svako oko djeluje na sličan način kao hladna obloga ili ručnik. Savjet: prije nego što ih stavite na kapke, čuvajte neko vrijeme kriške krastavca u hladnjaku.

Dovoljno se hidrirajte

Dehidracija može uzrokovati da vam oči postanu jako crvene. Rješenje je očito: ostati hidriran. Neka vam bočica s vodom uvijek bude pri ruci, a tijekom dana unesite barem 2 l vode.

Koristite umjetne suze

Opcija koja će u najkraćem vremenu pokazati najočitije rezultate jesu umjetne suze. One će, također, pomoći u ispiranju nečistoća iz očiju te pomoći u hidrataciji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater