zanijekao

Alec Baldwin izjasnio se da nije kriv za ubojstvo snimateljice

| Autor: Hina
(Foto Reuters)

(Foto Reuters)


Glumac Alec Baldwin u srijedu se izjasnio da nije kriv za nenamjerno ubojstvo i smrt snimateljice Halyne Hutchins tijekom snimanja vesterna "Rust" u Novom Meksiku 2021.

Glumcu iz serije "30 Rock" dopušteno je da ostane na slobodi bez polaganja jamčevine na temelju odricanja od tužbe postignutom pri Prvom okružnom sudu u Santa Feu.

Baldwin je prvotno optužen za pucnjavu u siječnju 2023. Te su optužbe odbačene nekoliko mjeseci kasnije na temelju dokaza da je čekić na revolveru možda modificiran, omogućujući mu da opali bez povlačenja okidača.

Nove optužbe uslijedile su nakon neovisnog forenzičkog testa koji je zaključio da je Baldwin morao povući okidač revolvera koji je koristio na probi da bi ispalio metak koji je pogodio Hutchins u prsa i ubio je.

Nalaz je bio isti kao i prethodni FBI-ov test vatrenog oružja.

Baldwin, glumac koji je i dobitnik nagrade Emmy, zanijekao je da je povukao obarač i rekao da nije odgovoran za smrt snimateljice.

Redatelj filma, Joel Souza, pogođen je i ranjen u rame istim metkom koji je ubio Hutchins tijekom produkcije filma na setu izvan Santa Fea.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum