SLIJEPA BUGARSKA VIDJELICA

Od ubojstva Putina do lijeka za rak. Što je Baba Vanga predvidjela da će se događati u 2024.

| Autor: Novi list
(Ilustracija iStock / screenshot YouTube)

(Ilustracija iStock / screenshot YouTube)


Iako je poznata bugarska vidjelica Baba Vanga, koju nazivaju i Nostradamusom Balkana, umrla još prije 26 godina, njena proročanstva i dalje izazivaju veliku pažnju.

Slijepa vidovnjakinja je, kako se vjeruje, predvidjela terorističke napade 11. rujna i rat u Ukrajini. Za 2023. je najavila eksploziju nuklearne elektrane i dramatičnu promjenu Zemljine orbite, ali nijedno se proročanstvo, srećom, dosad nije ostvarilo. Stručnjaci navode i kako nije sigurno radili se o izvorno njenim proročanstvima ili su ih stvorili internetski trolovi.

Kako god bilo, evo njenih predviđanja za 2024. godinu, koja je komplirao New York Post.

Putinovo ubojstvo

Baba Vanga tvrdi da će ruskog predsjednika Vladimira Putina iduće godine ubiti jedan od njegovih sunarodnjaka. Prošlog mjeseca je netko na ruskom Telegram kanalu "General SVR" već objavio lažnje tvrdnje o Putinovoj smrti. Kremlj je to demantirao i nazvao apsurdnim.

Teroristički napadi

Predviđa da će Europu u 2024. zapljusnuti val terorizma i da će neimenovana "velika država" provesti testove biološkog oružja ili izvršiti napade.

Klimatske katastrofe

Predvidjela je da će sljedeće godine biti obilje prirodnih katastrofa. Navodi i da bi osim vremenskih nepogoda moglo doći i do porasta razine radijacije.

Ekonomska kriza

Vanga je predvidjela da će rastući dug, globalne napetosti i prebacivanje moći sa Zapada na Istok potaknuti ekonomsku krizu.

Cyber ??napadi

Rekla je da će hakeri početi napadati infrastrukturu poput električnih mreža i postrojenja za pročišćavanje vode, što će pojačati prijetnje nacionalnoj sigurnosti.

Tehnološka revolucija

Vanga je rekla da će kvantno računalstvo doživjeti veliki napredak, budući da kvantna računala obrađuju informacije brže od standardnih računala. Također je predvidjela porast korištenja umjetne inteligencije (AI).

Medicinska otkrića

Vanga je imala dobre vijesti — uskoro ćemo imati lijek i za rak i za Alzheimerovu bolest. Uz njezinih sedam predviđanja za nadolazeću godinu, čovječanstvo se može radovati razrješenju gladi u svijetu između 2025. i 2028., prema Euro Newsu .

Također je predvidjela da će se komunizam vratiti 2076. i da će ljudi moći putovati kroz vrijeme 2304. godine. Njezina predviđanja prestaju s 5079. godinom — kada predviđa kraj svijeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom