Talijanu posljednja pozivnica za glavni turnir

ATP UMAG Poljak: Luca Nardi je nova nadolazeća zvijezda

| Autor: Glas Istre
Hoće li Nardi tragom Carlosa Alcaraza? (Snimio Milivoj Mijošek)

Hoće li Nardi tragom Carlosa Alcaraza? (Snimio Milivoj Mijošek)


Iznimno talentirani talijanski tenisač Luca Nardi dobit će posljednju preostalu pozivnicu za glavni ždrijeb ovogodišnjeg turnira Plava Laguna Croatia Open Umag, koji će početi u ponedjeljak 25. srpnja.

- Luca je još jedan u nizu igrača kojem predviđaju sjajnu budućnost, a koji će neke od prvih koraka na velikom profesionalnom natjecanju napraviti u Umagu. Ima samo 18 godina, dolazi s jednog od naših najvećih tržišta, a upravo ovog tjedna došao je do najboljeg plasmana na ATP listi, 169. mjesta. Ove godine ima dva osvojena ATP Challengera, konstantno napreduje i moguće je da ćemo imati priliku pozdraviti jednu od budućih zvijezda svjetskog tenisa čiji će atraktivan stil igre oduševiti, rekao je direktor turnira Tomislav Poljak. - Na ovaj način nastavljamo našu strategiju da talentirani igrači prvu priliku dobiju u Umagu, pa ih time vežemo za buduće nastupe, kao što je slučaj s Carlosom Alcarazom, Jannikom Sinnerom i Holgerom Runeom, koji će ove godine biti vodeći nositelji turnira.

Osim Nardija, pozivnice za glavni turnir namijenjene su hrvatskim tenisačima Borni Ćoriću i Mili Poljičku. Borni će nastup u Umagu biti prilika za povratak prema vrhu svjetskog tenisa nakon operacije ramena, a Poljičak je nedavnim

osvajanjem juniorskog Wimbledona još jednom potvrdio da je jedan od vodećih igrača svijeta te dobi. S obzirom na Bornin odličan nastup u Hamburgu ovog tjedna, u kojem igra četvrtfinale protiv Slovaka Molčana, za hrvatski bi se tenis moglo otvoriti još jedno mjesto u glavnom turniru. Naime, ako Borna uđe u polufinale Hamburga, u turnir će ući po principu tzv. special exempta. Tada bi jedna od pozivnica ostala slobodna i išla bi u ruke jednom od preostalih hrvatskih igrača.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini