mVisitor

Pulska tvrtka Intersoft povezala iznajmljivače i turističke zajednice i osmislila brži i lakši način prijave turista! SVE TO S JEDNOM APLIKACIJOM

  Sustav mVisitor produkt je brojnih razgovora s turističkim zajednicama i iznajmljivačima, a daje rješenje za neke od ključnih problema koje oni danas imaju. Prvenstveno smo se vodili time da poboljšamo komunikaciju TZ-a i iznajmljivača, a nakon toga da iznajmljivaču olakšamo, pojednostavimo i ubrzamo proces prijave gostiju. Uspjeli smo u oba segmenta, što potvrđuje i oduševljenje iznajmljivača koji su već krenuli s korištenjem mVisitora, pojasnio je osnivač i vlasnik Intersofta Dean Verbanac

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Dean Verbanac (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Dean Verbanac (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Dvije godine života s epidemiološkim mjerama značajno su utjecale na navike, želje i potrebe ogromnog broja turista, te dodatno ubrzale velike promjene koje su se u turističkom sektoru već dulje vrijeme događale ponajprije zahvaljujući brzom razvoju digitalnih tehnologija.

Revolucija koju je na turističkom tržištu izazvala pojava globalnih online turističkih platformi u Hrvatskoj je ponajprije zahvatila Istru, te smo na Poluotoku u zadnjih desetak godina svjedoci ogromnom povećanju kako kapaciteta u obiteljskom smještaju, tako i broja ostvarenih noćenja u apartmanima i kućama za odmor. Prema zadnjim podacima u Istri se nudi dvjestotinjak tisuća kreveta u privatnom smještaju, te se kapacitet u tom segmentu turističke ponude gotovo izjednačio s onim kojim turističke kompanije na istom području raspolažu u svojim hotelima.

jnfgh

Dean Verbanac

Prije svega brojne nove kuće za odmor, ali i apartmani, otvorili su novu perspektivu turističkog razvoja i onim sredinama u Istri koje su do nedavno mogli ponuditi svojim gostima tek nekoliko kreveta, ili nisu uopće raspolagale smještajnim kapacitetima. No usprkos potencijalu koji im nudi razvoj obiteljskog turizma, lokalne turističke zajednice u mnogim se općinama do danas nisu uspjele na pravi način povezati s iznajmljivačima sa svoga područja, te izostaje i sinergija koja bi za jedne i druge iz te suradnje mogla i trebala proizaći.

Osnivač i vlasnik pulske informatičke tvrtke Intersoft Dean Verbanac već dugi niz godina bavi se osmišljavanjem i realizacijom naprednih digitalnih rješenja u turizmu, no ti alati, koji imaju za cilj bržu i jednostavniju komunikaciju domaćina i gostiju, uglavnom su se dosad odnosili na hotelski sektor. U regiji u kojoj se svakom od nas gotovo svaki drugi poznanik ili prijatelj bavi nekim vidom turizma, Verbanac se susreo s velikim interesom da sličan alat pokuša osmisliti i izraditi za privatne iznajmljivače i obiteljski smještaj. Na koncu je prihvatio taj izazov i prionuo poslu.

Rezultat tog kreativnog procesa je aplikacija mVisitor namijenjena turističkim zajednicama, iznajmljivačima i turistima, koja prvenstveno služi olakšanju procesa prijave turista te komunikaciji na razini turističkih zajednica i iznajmljivača i koja je već u prva dva tjedna od lansiranja zaživjela na području nekoliko turističkih zajednica i dobila više od 200 korisnika.

jnfgh

Sustav mVisitor sastoji se od tri modula

"Sustav mVisitor produkt je brojnih razgovora s turističkim zajednicama i iznajmljivačima, a daje rješenje za neke od ključnih problema koje oni danas imaju. Prvenstveno smo se vodili time da poboljšamo komunikaciju TZ-a i iznajmljivača, a nakon toga da iznajmljivaču olakšamo, pojednostavimo i ubrzamo proces prijave gostiju. Uspjeli smo u oba segmenta, što potvrđuje i oduševljenje iznajmljivača koji su već krenuli s korištenjem mVisitora", govoreći o ovom proizvodu, koji je očito pogodio želje i potrebe svih ciljanih korisnika, pojašnjava Verbanac.

Dodaje da su osnovne karakteristike novog sustava, koji je nastavak digitalizacije određenih procesa u turizmu, direktnija i kvalitetnija komunikacija između TZ-a i iznajmljivača, te brža, jednostavnija i digitalizirana prijava gostiju kroz procese preCheck In-a. Na taj način se štedi vrijeme iznajmljivaču i podiže razina zaštite osobnih podataka gostiju. Sustav je, kaže, iznimno jednostavan za korištenje za iznajmljivača i za gosta, a dodana vrijednost za turističke zajednice i lokalne sredine je što nakon prijave svakog gosta usmjerava na internetske sadržaje i aplikacije od interesa TZ-a i grada, odnosno općine, čime im već na prvom koraku nakon dolaska dodatno približava lokalnu ponudu.

jnfgh

Dean Verbanac

Sustav mVisitor sastoji se od tri modula, a to su mrežna aplikacija za turističke zajednice koja služi kao modul za komunikaciju i analitiku, mobilna aplikacija za iznajmljivače, te mrežna aplikacije za online preChek-In gostiju.

"Nakon preuzimanja aplikacije putem mobilnih uređaja iznajmljivači mogu na bitno jednostavniji način od dosadašnjeg izvršiti prijave svojih gostiju. Sustav omogućuje unos podataka od strane gosta preCheck-In, kao i digitalno iščitavanje, odnosno skeniranje osobnih dokumenata od strane iznajmljivača ili gosta s automatskim prosljeđivanjem podataka potrebnih za prijavu turista u nacionalni sustav eVisitor.

Za korištenje mVisitora više nije potrebna TAN lista iznajmljivača, već je dovoljno upisivanje pristupnih podataka, nakon čega iznajmljivač odmah može započeti s prijavom gostiju u svim svojim objektima. Naši partneri u ovom projektu su turističke zajednice s kojima sklapamo ugovore o korištenju sustava mVisitor, dok je korištenje aplikacije za iznajmljivače ugovorenih turističkih zajednica potpuno besplatno. Projekt je usklađen i odobren i od strane Hrvatske turističke zajednice, kaže Verbanac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini