danas

Snijeg u susjedstvu: U Sloveniji jako nevrijeme uz pljuskove, jake udare vjetra i tuču

| Autor: Glas Istre
(Foto: Koroška Čveka Facebook)

(Foto: Koroška Čveka Facebook)


Dan je u Sloveniji započeo toplim jutrom, ali samo nekoliko sati kasnije sve se promijenilo. Izrazita hladna fronta stigla je do sjevera i sjeveroistoka Slovenije praćena nevremenom s pljuskovima, jakim udarima vjetra i tučom, piše 24ur.com

Zbog jakog vjetra izdano je narančasto upozorenje za jugozapad zemlje te za središnju Sloveniju. Žuto upozorenje izdano je za ostatak zemlje, uglavnom za poslijepodne. Osjetno hladniji zrak u kratkom će razdoblju sniziti temperature i za više od 15 stupnjeva, pa ćemo u većem dijelu Slovenije poslijepodne mjeriti tek od 0 do 6 Celzijevih stupnjeva.

Snijeg se očekuje na oko 500 metara nadmorske visine, a ponegdje i niže. U nizinama i do nekoliko centimetara snijega, javlja Danas.hr.

"U pojasu od Gorenjske do Koruške očekuje se od 30 do 60 milimetara oborina. U višim mjestima, iznad oko 800 metara, može pasti oko 20 centimetara snijega", prognoziraju u Agenciji za okoliš RS (Arso). Snijeg će ponegdje biti moguć i iznad 500 metara.

Zbog poslijepodnevnih i večernjih snježnih uvjeta izdano je narančasto upozorenje za jugoistok i jugozapad zemlje. Žuto upozorenje na vremensku prognozu izdano i za ostatak zemlje, uglavnom za poslijepodne. Od 14 do 23 sata izdao je narančasto upozorenje za buru, na obali je moguća i tramontana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater