NASTAVLJA SE POTRAGA

Nalazi li se tijelo nesretne Danke u labirintu neistraženog kanjona? "Ako je tamo, bit će ga teško pronaći"

| Autor: Novi list
(Foto: MUP Srbije/Facebook)

(Foto: MUP Srbije/Facebook)


Nastavlja se opsežna potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić koju su 26. ožujka u Banjskom Polju u Srbiji ubili Dejan Dragijević i Srđan Janković – dvojica radnika borskog Vodovoda.

Sve je više indicija kako je tijelo nesretne djevojčice bačeno u Lazarev kanjon, jedan od najnepreglednijih kompleksa podzemnih tunela u Srbiji. Jučer je pretražen dio, otprilike polovina trase sedam kilometara dugog Lazarevog kanjona, a traje i nastavak pretrage brojnih jama i drugih speleoloških objekata na tom području.

Jučer je u policijskoj postaji od posljedica infarkta preminuo 40-godišnji Dalibor Dragijević, brat jednog od osumnjičenih, koji je priznao policiji da je zajedno s ocem Radoslavom pomogao u uklanjanju tijela djevojčice, dan nakon što je prvotno odbačeno na lokalnom deponiju. Pretraga kanjona započela je jučer, pa se nagađa da je Dalibor Dragijević neposredno prije smrti policiji dao naznake da bi tijelo nesretne djevojčice moglo biti ostavljeno upravo na području kanjona.

Lazareve pećine smatra se, po pisanju Kurira, najvećim labirintom u Srbiji i nikad nisu do kraja istražene. Lokacija se nalazi samo tri kilometra od kuće Dragijevićevih, ujedno i nedaleko od Banjskog polja. Postoji strah da će tijelo biti jako teško naći ukoliko se nalazi tamo.

Zbog strmine litica, ovaj 4 i pol kilometra dugačak kanjon nikad nije do kraja ispitan, a na mjestima je to skoro pa i nemoguće zbog dubine od 300 do 500 metara.

Iz kuće Dragijevićevih policija je jučer iznosila vreće s dokazima, a iz jedne je virila drška lopate koja je poslata na vještačenje kako bi se utvrdilo je li možda korištena nakon ubojstva.

Osumnjičeni za ubojstvo Danke Ilić saslušani su u petak u tužiteljstvu. Jedan od osumnjičenih je priznao zločin, a drugi se branio šutnjom.

“Oni su ispričali način na koji se sve dogodilo i tko je imao koju ulogu. No dva dana nakon tragičnog događaja, jedan se vratio i uzeo tijelo i sada ne želi priznati gdje ga je odnio”, ispričao je policijski načelnik Ninoslav Cmolić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum