VELIKA AKCIJA

VIDEO / U Španjolskoj pao srpski narko boss, kad su vidjeli njegovu kuću strave aktivirali su specijalce

| Autor: Novi list
(Foto: Screenshot YouTube Policia Nacional)

(Foto: Screenshot YouTube Policia Nacional)


Španjolska policija u raciji ovog vikenda uhitila je 11 osoba, među kojima je i vođa organizacije za kojim je raspisana međunarodna tjeralica Srbije, o čemu su objavili video-

Ovaj mafijaški boss, kojem španjolska policija ne navodi identitet pobjegao je iz Srbije 2021. godine, a smatra se "vrijednom metom" i jednom od najtraženijih u toj zemlji.

Agenti nacionalne policije razbili su kriminalnu organizaciju, koju drže odgovornom za napad na kuću suparničke skupine u Esteponi.

U provincijama Malaga, Madrid i Barcelona uhićeno je 11 osoba, od kojih je devet zatvoreno zbog navodne umiješanosti u kaznena djela nezakonitog zatvaranja, nasilne pljačke, nedopuštenog posjedovanja oružja, ozljeda, krivotvorenja dokumenata, dilanja droge, trgovinu ljudima i članstvo u kriminalnoj organizaciji.

U pretragama u tri španjolska grada, uključujući Madrid zaplijenjena su tri komada vatrenog oružja, streljivo, sedam lažnih osobnih dokumenata, dron i 16.000€ u gotovini.

Naišli na kuću strave

Istraga je započela prošlog siječnja kada su agenti saznali da je u bolnici u Malagi petero srpskih državljana s teških ozljedama. Očevidom je utvrđeno da je kuća u kojoj su živjeli napadnuta vatrenim oružjem te da su stanari bili vezani, pretučeni i ozlijeđeni.

S obzirom na ozbiljnost događaja i malu suradnju koju su ti ljudi pokazali s agentima, uz suradnju srbijanskih vlasti bilo je moguće provjeriti da bi počinitelji mogli biti opasni kriminalci za kojima tragaju i srbijanske pravosudne vlasti.

Istražitelji su od početka istrage sumnjali da bi ovaj napad mogao biti motiviran obračunima srpskih klanova. Nakon vizualnog pregleda kuće u kojoj se događaj dogodio, potvrđeni su napad i njegova ozbiljnost, te su pronađeni obilni tragovi krvi po cijeloj kući i ostaci vezica.

Počinitelji su na mjestu događaja ostavili pištolj s izbrisanim serijskim brojem.

Prepad izveli vojnom taktikom

Istragom je utvrđeno da je napad uključivao pažljivu prethodnu pripremu i izvođenje događaja koje je podsjećalo na vojnu taktiku, čak se računalo i na potporu drona za pripremu napada i nadzor nad žrtvama.

U događajima je sudjelovalo osam osoba, pet je napadalo kuću, a troje vršilo nadzor u okolici. Osim toga, detektirali su opsežnu logistiku koju su koristili u planiranju, unajmivši do tri vozila i tri kuće u kojima su boravili prethodnih dana dok su pripremali napad.

Osim toga, srpski krimosi imali su već postojeću infrastrukturu u pokrajinama Málaga, Madrid, Barcelona i Alicante.

Identificiranjem svih umiješanih, uz stalnu suradnju sa Službom za borbu protiv organiziranog kriminala Republike Srbije, utvrđeno je da bi organizator napada bio vođa opasne oružane kriminalne organizacije, povezane s trgovinom drogom da je za njim izdana međunarodna tjeralica srbijanskih vlasti, te da su ga one svrstale u "vrijednu metu" i jednu od najtraženijih u zemlji od 2021.

Nakon napretka istrage i nakon što se saznalo da se organizacija ponovno preselila u pokrajinu Malagu, organizirana je policijska operacija za uhićenje umiješanih, oslanjajući se na agente Grupe za specijalne operacije.

Osim međunarodne tjeralice koju je imao vođa organizacije, još jedan od uhićenika imao je i međunarodnu tjeralicu koju je raspisala Srbija, a treća uhićena osoba imala je nalog za odlazak u zatvor u Španjolskoj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom