čovjekov najbolji prijatelj

Ovi psi su najbolji za svakodnevni život

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Svi koji žele nabaviti psa kao kućnog ljubimca trebali bi dobro razmisliti prije nego što se odluče za određenu pasminu. To je zato što svaka pasmina ima svoje posebne potrebe, koje vama kao budućem vlasniku možda neće odgovarati, prenosi N1.

Britanski veterinar Ben, koji svakodnevno dijeli savjete na društvenim mrežama, otkrio je koje bi pasmine volio posjedovati jer ih smatra najprikladnijim za držanje.

Svakako, on ističe kako uvijek postoje prednosti i mane posjedovanja bilo koje pasmine.

Ranije je govorio kojih je pet pasmina najbolje za druženje s vlasnicima, a to su: labradori, oštrodlake vižle, hrtovi, granični terijer i mješanci.

Na novoj listi poželjnjih pasmina na petom mjestu naveo je stafordskog bul terijera. On je tijekom odrastanja imao ovu pasminu i tvrdi da je riječ o fantastičnom psu za obitelj.

Na četvrto mjesto stavio je koker španijela. Naveo je da je ovo pasmina koja ima puno energije i potrebno im je mnogo fizičke aktivnosti.

No, objasnio je i da su to psi koji često mogu imati upale uha.

Treća pasmina na njegovoj listi je minijaturni šnaucer. On je odlična opcija za ljude koje traže psa patuljastog rasta.

Imaju karakteristične brkove, jedinstvenog su izgleda, ali nemaju dugačka leđa ili "zgnječenu" facu ili bilo što što bi moglo fizički utjecati na njihovo zdravlje.

Na drugom mjestu našao se zlatni retriver. Veterinar Ben ističe kako je ova pasmina jako dobra s djecom. No, mana im je što su skloni raku i mogu jako puno sliniti.

Kao najbolju opciju za kućnog ljubimca naveo je kokapuija. Prema njegovim riječima, mnogi ljudi izbjegavaju ovu vrstu jer nastala križanjem.

No, on ne misli tako. Ovi psi mogu imati tendenciju razvijanja problema u ponašanju, ali su uglavnom sjajni obiteljski psi, prenosi Klix.ba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter