JUDO

ZAVRŠNICA MOMČADSKOG KADETSKOG PRVENSTVA HRVATSKE: Kaštelani nadjačali Istarski borac u Pattinaggiju

DONIO PRVI BOD - Dani Klačar (plavi kimono), u pozadini ostali pulski kadeti (D. ŠTIFANIĆ)

DONIO PRVI BOD - Dani Klačar (plavi kimono), u pozadini ostali pulski kadeti (D. ŠTIFANIĆ)


U nekim mojim predviđanjima, očekivao sam da će konačni rezultat biti 4:3, što se i obistinilo, ali da će odlučivati borba u kategoriji +81 kg. No, izostala je očekivana sigurna pobjeda u kategoriji do 66 kg, u kojoj je nastupilo naše jedino pojačanje, Zagrepčanin Josip Berc koji je kiksao i taj poraz nismo uspjeli nadoknaditi, rekao je trener Dean Ilić

Judaši Istarskog borca ostat će na šest naslova kadetskih prvaka Hrvatske u momčadskoj konkurenciji. Puljani su spojili četiri titule između 2009. i 2012. godine, do nove dvije stigli su potom 2015. i 2016. godine, da bi nakon lanjskog trećeg mjesta osvojenog zbog najslabijih tehničkih bodova u krugu kojeg su zatvorila tri kluba, ove godine u završnici, održanoj u Pattinaggiju, morali priznati primat Kaštelanima. Presudile su nijanse, jer su domaći borci slavili u najlakšoj i dvije najteže kategorije, no središnje četiri otišle su na gostujuću stranu, a s njima i pehar namijenjen momčadskom prvaku Hrvatske.

Borba na nož

- U nekim mojim predviđanjima, očekivao sam da će konačni rezultat biti 4:3, što se i obistinilo, ali da će odlučivati borba u kategoriji +81 kg - priznao nam je po okončanju natjecanja Dean Ilić, trener Istarskog borca. - Bio sam uvjeren da će Dani Klačar dobiti prvu borbu i tu sam bio u pravu, a jedan bod očekivao sam da će donijeti ili Marko Džin u kategoriji do 73 kg ili Jakov Cvetko u onoj do 81 kg. Tu sam također pogodio, jer je Cvetko dobio, a Džin izgubio. Marko je za protivnika imao Augustina Markovića, pojačanje Kaštela pristiglo iz Solina, stvarno dobrog judaša koji je ove godine nastupio na kadetskom prvenstvu Europe. Znao sam da će to biti borba na nož u kojoj je Džin, ako je želio pobijediti, morao iskontrolirati gard, ali nije uspio odraditi ono što smo se dogovorili. Marković insistira na "tuči" i ako protiv njega spustiš glavu, teško ćeš ga dobiti, što se u konačnici i potvrdilo. No, to nije presudilo konačnog pobjednika, već činjenica da je izostala očekivana pobjeda u kategoriji do 66 kg, u kojoj je nastupilo naše jedino pojačanje, Zagrepčanin Josip Berc. On je kiksao i taj poraz nismo uspjeli nadoknaditi. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater