JUDO

Dean Ilić, trener Istarskog borca koji je osvojio 22 medalje na državnim prvenstvima: DA NIJE BILO PEHOVA, BILO BI PET-ŠEST MEDALJA VIŠE


Imali smo ove godine hrpu nevolja i zadesilo nas je sve što nas je moglo zadesiti, kao da smo se nekom zamjerili jer bi nam se pred pojedino državno prvenstvo najbolji natjecatelji u tom uzrastu ozlijedili ili razboljeli pa ne bi nastupili, kaže Ilić

Judaši Istarskog borca zaključili su još jednu uspješnu sezonu pojedinačnih prvenstava Hrvatske. U vitrine pulskog kluba stigle su tijekom ove godine nove 22 medalje, što je tri manje nego lani, a razlog tom "podbačaju" definitivno leži u pehovima koji su ove godine pratili pulene Deana Ilića, glavnog trenera Istarskog borca i izbornika svih hrvatskih muških reprezentacija.

Podbacili dječaci

- Realno, trebali smo osvojiti pet-šest medalja više, ali s obzirom na okolnosti ovo je dobar rezultat. Imali smo ove godine hrpu nevolja i zadesilo nas je sve što nas je moglo zadesiti, kao da smo se nekom zamjerili jer bi nam se pred pojedino državno prvenstvo najbolji natjecatelji u tom uzrastu ozlijedili ili razboljeli pa ne bi nastupili, požalio se Ilić, koji se u 2018. godini ne može pohvaliti prvakom Hrvatske u dva uzrasta, dječaka i kadeta.

- U kadetima nam zbog zdravstvenih problema nisu nastupila dvojica najboljih, Cvetko i Džin. Što se tiče dječaka, imamo u toj generaciji pet-šest jako dobrih natjecatelja, ali jednostavno nisu bili pravi kad je to trebalo. Podbacili su, no bolji su nego što su rezultati pokazali i vjerujem da će to već sljedeće godine i dokazati.

Od 22 medalje šest je zlatnog sjaja, a polovicu ih je osvojio junior Robert Klačar, koji je osim u svom uzrastu, do naslova prvaka stigao kod mlađih seniora i seniora.

- Klačar je definitivno obilježio ovu godinu. Premda je prešao u težu kategoriju, potvrdio je ono što je dao naslutiti već u lanjskim nastupima, da ima kvalitetu za veće domete. Napravio je veliki skok, a vrhunac je stigao na seniorskom prvenstvu Hrvatske, istaknuo je Ilić. - Ono što mu nedostaje je iskorak u Europi, za što mu se još moraju posložiti neke stvari u glavi. To je više stvar mentalne pripreme nego judaške i Klačar treba premostiti tu barijeru da bi van Hrvatske napravio rezultat za koji je sposoban. Zasad se na tim velikim natjecanjima lomi u ključnim trenucima tijekom borbe, što ga je i koštalo nastupa na Europskom juniorskom prvenstvu od kojeg ga je dijelila jedna jedina pobjeda.

Do jedne pobjede od europske juniorske smotre ostao je i godinu dana mlađi Damian Sokolović, koji se također tijekom 2018. godine okitio s tri medalje na prvenstvima Hrvatske, zlatnom juniorskom te broncama među mlađim seniorima i seniorima. (Ivica CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum