ŽUPANIJSKO PRVENSTVO U PLIVANJU

ŠKOLSKI SPORT: Najbrže plivaju rovinjski osnovnoškolci, pulskoj Gimnaziji primat kod srednjih škola

| Autor: Goran ROJNIĆ

U konkurenciji djevojčica osnovnih škola najboljim su se pokazale učenice Osnovne škole Jurja Dobrile iz Rovinja, dok su u konkurenciji dječaka najbrže do cilja doplivali učenici rovinjske škole Vladimira Nazora. Učenice i učenici pulske Gimnazije brži od ostalih vršnjaka

Na bazenu Delfin u Rovinju održano je Županijsko pojedinačno i ekipno prvenstvo osnovnih i srednjih škola u plivanju. Ekipno prvenstvo za osnovne i srednje škole je natjecanje na kojem plivači plivaju za svoju školsku ekipu. Rezultat koji svaki plivač ostvari u ekipnom natjecanju pretvara se u bodove, koji se pribrajaju ukupnom zbroju bodova ekipe. Ekipno prvenstvo održano je u šest disciplina i četiri kategorije. Plivačice i plivači nastupili su u kategorijama djevojčica, dječaka, djevojka i mladića te u šest disciplina 50 m slobodno, 50 m prsno, 50 m leđno, 50m leptir, štafeta 4 x 50 m slobodno i 4 x 50 m mješovito. Svaka ekipa popunila je svaku disciplinu programa sa po dva plivača.

Dobriline djevojčice i Nazorovi dječaci

U konkurenciji osnovnih škola djevojčica najboljim su se pokazale učenice Osnovne škole Jurja Dobrile iz Rovinja, koje su slavile ispred srebrnih vršnjakinja iz pulske škole Vidikovac te brončanih mladih Fažanki. Za OŠ Jurje Dobrila Rovinj nastupile su: Sofija Lozančić, Lucija Laginja, Petra Hrvatin, Alessia Matika, Laura Jančić, Masha Labinjan, Petra Mužina, Dora Đukić, Ana Hrvatin i Marta Puhar, uz mentoricu Maritu Marić.

U konkurenciji dječaka najbrže su do cilja doplivali učenici rovinjske škole Vladimira Nazora, a i oni su bili brži od srebrnih učenika pulske škole Vidikovac te vršnjaka prvih susjeda, rovinjske škole Jurja Dobrile. Za OŠ Vladimira Nazora Rovinj nastupili su: Dani Milošević, David Krevatin, Toni Crnković, Luka Culi, Marin Plazibat, Teo Morožin, Dino Crnković, Antonio Zanini i Arsen Veggian, uz mentoricu Bojanu Bolković.

OŠ Vladimira Nazor Rovinj

Na prvenstvu srednjih škola u konkurenciji djevojaka bolje plivačice od srebrnih učenica Talijanske srednje škole Dante Alighieri iz Pula bile su pulske gimnazijalke, koje su nastupile u sastavu: Lara Miota, Lucia Božić, Ileana Rosanda, Leonarda Pavlin, Dea Jugovac, Lina Medica, Ema Ivetić i Elena Kiss, uz mentoricu Đeni Blarežinu.

Pulski gimnazijalci slavili su i u konkurenciji mladića, do cilja su brže plivali od drugoplasiranih Rovinjaca iz Srednje škole Zvane Črnje te pulskih vršnjaka iz Talijanske srednje škole Dante Alighieri. Gimnazija Pula nastupila je u sastavu: Edi Hadžić, Mark Miota, Matija Jurman, Marko Veličković, Bojan Ivanović, Antonio Žgomba, Luka Vukelić i Marko Tešija, uz mentoricu Đeni Blarežinu.

Pobjedničke ekipe u konkurenciji djevojčica, dječaka, djevojka i mladića predstavljati će Županiju na državnom prvenstvu.

Zara Buždon i Dino Crnković

Pojedinačno prvenstvo, pak, održano je u četiri kategorije i četiri discipline. Kod učenica osnovnih škola se istaknula Medulinka Zara Buždon (OŠ Dr. Mate Demarina Medulin), koja je slavila na 50 m slobodno i prsno te njena školska kolegica Andrea Privrat na 50 m leđno, dok je najbrža na 50 m delfin bila Ivona Brščić (OŠ Vidikovac Pula). Kod učenika briljirao je Dino Crnković (OŠ Vladimira Nazora Rovinj) koji je bio najbrži na 50m slobodno i 50 m delfin, Toni Crnković (OŠ Vladimira Nazora Rovinj) slavio je na 50 m leđno, a Borna Bistričić (OŠ Vidikovac Pula) na 50 m prsno.

Pulski gimnazijalci

Valentina Vitasović (TSŠ Dante Alighieri Pula) bila je najbrža srednjoškolka na 50 m slobodno, Lucia Božac (Gimnazija Pula) na 50 m leđno, a Ema Fornažar (TSŠ Dante Alighieri Pula) 50 m prsno, dok je prvo mjesto na 50 m delfin osvojila Lara Miota (Gimnazija Pula).

Mateo Šegon (TSŠ Dante Alighieri Pula), pak, bio je najbrži srednjoškolac na 50 m slobodno, Petar Vito Mamontov (SŠ Zvane Črnje Rovinj) na 50 m leđno, a Matija Mužina (SŠ Zvane Črnje Rovinj) na 50 m prsno, dok je Luca Laković (SŠ Zvane Črnje Rovinj) slavio na 50 m delfin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater