PRIJAVE JOŠ TRAJU

MEDULIN JE DOBIO NOVI KOŠARKAŠKI KLUB: Veliki odaziv djece na prvom treningu

| Autor: Roberto RAUCH


Medulin je dobio novi košarkaški klub, a na danima otvorenih vrata, odnosno prvom neslužbenom treningu, skupilo se gotovo dvadesetak djece. Vođeni bivšim profesionalnim košarkašem Vedranom Pušićem, mališani su se, nakon početnog zagrijavanja, upoznali s osnovama košarkaške igre. Učili su se driblingu, handlingu, svim vrstama dodavanja, šutirali na koš u trojkama te odigrali košarkašku utakmicu za kraj. Drugi će se trening, u slučaju da ne padne kiša, održati danas u 17 sati u dvorištu škole Medulin. Trener Pušić objasnio je način funkcioniranja kluba te pozvao najmlađe da se i danas priključe treningu. Inače, ovaj je iskusni košarkaš u karijeri igrao u Sloveniji, Italiji i Španjolskoj, a mnoge je nastupe skupio i u hrvatskoj A1 ligi gdje je, između ostalog, igrao i za KK Cedevitu.

- Super je prošao trening, zadovoljni smo odazivom. Nadamo se da će i danas biti tako, već smo dobili nekoliko upita. Za sada nam je cilj napraviti dvije grupe, jedna s djecom od 1. do 4. razreda osnovne škole, drugu s učenicima od 5. do 8. U planu je, ako Covid to dopusti, krenuti s mini-basket ligom nakon ljeta. Dugoročni nam je cilj imati i pred kadete, kadete, juniore, pa konačno i seniore, no bitno je postaviti dobre temelje s omladinskim pogonom, poručuje Pušić.

Veliki izazov mu za sad predstavljaju financije, budući da bi u proračun Općine Medulin klub mogao ući tek nakon dvije godine rada. Zbog toga je, kaže, za sada sam, a klub će se financirati članarinama i sportskim projektima. Sponzori su, ističe Pušić, itekako dobrodošli.

Za sve informacije se zainteresirani mogu javiti na društvenim mrežama istoimenog kluba ili na broj mobitela +385993290009.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini