SAZNAJEMO

UNATOČ BROJNIM MJERAMA, austrijski i njemački nogometaši na medulinskim terenima odradili trening! MEĐUTIM, NOGOMETAŠI I GOSTI BELVEDERA IPAK ODLAZE SVOJIM KUĆAMA

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac na jutrošnjoj je konferenciji za medije istaknuo da se intenzivno provode sve mjere predostrožnosti i restrikcija koje su donesene do sada kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom.

medi2

Kao što se može vidjeti, te se mjere iz dana u dan mijenjaju i postrožuju, pa je tako donesena odluka da se svi turistički kapaciteti u Istri koji imaju strane goste moraju isprazniti.

medi

Zbog toga bi se i nogometaši amateri, njih oko 500 iz Njemačke i Austrije, koji su ovih dana trebali boraviti u medulinskom hotelu Belvedere, a o kojima je pisao Glas Istre, već danas trebali zaputiti nazad svojim kućama. Mada službenu informaciju od Arena Hospitality Grupe nismo uspjeli dobiti, činjenica je da se od danas aktivna mjera Stožera mora provesti, a morat će je poštovati i hotel Belvedere.

medi

Tijekom obilaska navedenog hotela ekipa Glas Istre danas je mogla vidjeti da dio gostiju već odlazi u autobuse sa svojim putnim torbama u rukama. Za to vrijeme, druga grupa gostiju od njih sigurno 30-ak ležerno se vraćala u hotel s obližnjih nogometnih terena, gdje su odradili trening. Stoga je za pretpostaviti da će odmah spakirati stvari i napustiti hotel.

Glede ove informacije koja je uznemirila mještane Medulina, oglasila se i sama Općina Medulin.

- Na iznimno zadovoljstvo Općine Medulin i svih mještana, Stožer civilne zaštite Istarske županije obavijestio nas je kako Arena Hospitality Group d.d. odlučila zatvoriti svoje hotele te goste i sportaše iz Medulina uputiti na povratak u svoje zemlje odgovorivši tako na naše brojne upite i upite naših mještana, poručuju iz Općine.

        Međutim, naknadno se pojavila informacija da određeni broj gostiju usprkos preporuci regionalnog Stožera namjerava ostati u hotelu Belvedere. Stoga smo priupitali Veljka Ostojića, direktora Hrvatske udruge hotelijera, je li zaista moguće da će Belvedere biti iznimka koja neće poslušati dane smjernice Stožera. Iako nevoljko, Ostojić je odgovorio da su gosti iz Njemačke i Austrije stizali u spomenuti hotel tijekom zadnjih pet dana, te da su jučer gotovo svi već otišli. Također je dodao da bi preostali dio stranih turista prema najavama trebao otići najkasnije tijekom današnjeg dana. Na pitanje je li točno da se Belvedere svejedno neće zatvoriti te da će u njemu ipak ostati stanoviti dio gostiju, Ostojić je odgovorio da se radi o manjem broju domaćih gostiju za koje ne vidi razlog zašto ne bi ostali u hotelu.

medi

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater