ZAGREB

Ep - džudo: Hrvatska jedanaestorka traži put do medalja u Bugarskoj

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Od petka do nedjelje najbolje europske džudašice i džudaši okupit će se u bugarskom glavnom gradu Sofiji, a među 362 natjecatelja je i 11 hrvatskih reprezentativaca, među kojima se najviše ističe Barbara Matić.

"Odradila sam kvalitetne pripreme u Mađarskoj i u Splitu, na kojima smo izvukli maksimum. Ozljeda koljena me malo usporila tijekom priprema tako da, iako se jako dobro osjećam, vjerojatno nisam na 100 posto. Zbog toga sam morala propustiti Grand Slam u Antalyji i pripreme nakon toga, ali sam se dobro odmorila i spremna dolazim u Bugarsku", najavila je svoj subotnji nastup aktualna svjetska prvakinja u kategoriji do 70 kilograma.

Splićanka dosad ima osvojene tri europske bronce u pojedinačnoj konkurenciji (2014., 2017. i 2019.).

Hrvatska je u Sofiji po prvi put na europskim prvenstvima mogla imati čak deset džudašica, ali su ozljede "skratile" popis putnica na osam imena.

"To je definitivno odličan pokazatelj da imamo široku bazu natjecateljica od kojih se očekuju veliki rezultati u naredne dvije do četiri godine. Otpale su Karla Prodan i Lara Cvjetko, koje su definitivno konkurentice za medalje. Ekipu predvode Barbara Matić i Ivana Maranić, pune iskustva i kvalitete, uz mlade judašice koje dolaze, željne dokazivanja i osvajanja velikih medalja", rekao je izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

Ovo će prvenstvo zbog ozljede propustiti i Dominik Družeta, osvajač europske bronce iz 2017.

"Nakon dugačkog perioda ozljeda, oscilacija i napornog rada Robert Klačar je na razini da bude konkurentan. Braća Kumrić su povezala dva jako dobra trening-kampa i uz pravi pristup vjerujem da možemo polučiti kvalitetan rezultat", najavio je nastupe hrvatskih reprezentativaca izbornik muških reprezentacija Dean Ilić.

Europsko prvenstvo za Hrvatsku, u petak 29. travnja, otvaraju Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg), Tihea Topolovec (do 57 kg) i Robert Klačar (do 66 kg). 

"Ana Viktorija je juniorka, tako da je opuštena i bez očekivanja u Sofiji. Vjerujem da će pokazati svoj najbolji džudo nakon što je odradila odlične pripreme i nema nikakvih ozljeda. Na pripremama je pokazala da može i s najboljim seniorkama koje je bacala i bila na njihovoj razini", rekao je njen trener Dragan Crnov.

U subotu, 30. travnja, osim Barbare Matić, na tatami Armeec Arene izaći će još Katarina Krišto i Iva Oberan (obje do 63 kg), dok će u nedjelju, 1. svibnja, nastupiti Petrunjela Pavić (do 78 kg), Ivana Maranić i Tina Radić (obje preko 78 kg) u ženskoj te Marko Kumrić (do 100 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg) u muškoj konkurenciji.

Kvalifikacije u petak i subotu počinju u 9.30 sati, a u nedjelju u 10 sati, dok su finalni blokovi sva tri dana od 16 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom