STARTAJU ISTARSKI OLIMPIJCI

Dražen Silić: Zaostajemo više nego što smo očekivali


Sutra s natjecanjima kreće i istarski dio hrvatske reprezentacije na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Tandem Bob kluba Medulin, pilot Dražen Silić i Mate Mezulić, tvori dio peteročlane hrvatske bob posade koja će nastupiti u dvosjedu i četverosjedu. I dok će jedini član bob reprezentacije koji je već nastupio u bobu na ZOI, Mezulić čekati start četverosjeda da upiše drugi nastup nakon onog u Vancouveru, Silić će sutra premijerno pilotirati bobom. Njegova se pilotska premijera na ZOI poklopila s premijernim nastupom hrvatskog boba dvosjeda, a uz Puljanina nastupit će kočničar Benedikt Nikpalj.

Prva vožnja na programu je od 12.05 sati, od 13.40 sati vozit će se druga vožnja, dok su treća i četvrta vožnja predviđene za ponedjeljak. U prve tri vožnje krenut će svih 30 prijavljenih postava, a u četvrtu samo 20 najboljih nakon tri vožnje. Silić nije bio zadovoljan stanjem boba, kao niti postignutim vremenima na treninzima.

Bili kratki s vremenom

- Zaostajemo malo više nego što smo očekivali. Imali smo problema s bobom, a borimo se i sa stazom koja je nova. Izbornik Šola i dečki sada rade na bobu, vidjet će gdje gubimo tih par desetinki i nadamo se da će na utrkama biti sve OK. Mislim da smo mi jedina nacija koja nije odradila niti jedan trening na ovoj stazi prije početka Igara, a postoje dva-tri kritična zavoja. Oni nam, doduše, dobro idu, ali gubimo previše vremena na nekim drugim dijelovima staze. Bob u kojem nastupamo smo iznajmili od Korejaca i mislili smo da će biti bolji. Za samo upoznavanje s bobom treba barem tjedan dana, ali malo smo kratki s vremenom - rekao je Silić.

Benedikt Nikpalj odmah je pojasnio kakva su očekivanja.

- Dvosjed nam je više služio kao trening za četverosjed. Ponosni smo što smo uopće tu, dat ćemo sve od sebe za što bolji rezultat. Staza jest nešto strmija i duža no obično, ali za mene kao gurača tu nema nekih poteškoća. Žao mi je Silića što nije proveo više vremena na stazi i što mora voziti iznajmljeni bob - kazao je Nikpalj.

Puno će ovisiti o guranju

I dok su njih dvojica zaokupljeni današnjim premijernim nastupom u Pjongčangu, ostatak bob reprezentacije nastoji im olakšati stvar. Premanturac Mezulić je tu i da im pomogne savjetom.

- Treninzi su prošli dobro, Dražen je dobro vozio iako mu fali još spuštanja, što su ostale reprezentacije napravile ranije. Bojim se da će dosta toga ovisiti o guranju, a što se tiče plasmana, mi smo u skupini onih koji će biti između 25. i 30. mjesta. Vidjet ćemo nakon prve vožnje kako će se razvijati situacija. Inače, bit će zanimljiva borba između najboljih Nijemaca i Kanađana za naslov.

Mezulić ujedno skrbi i o mlađem klupskom i reprezentativnom kolegi.

- Premijerni nastup na Igrama uvijek izaziva uzbuđenje, ali Dražen uživa u vožnjama i mislim da sutra neće biti pod prevelikim pritiskom. Svjesni smo da smo već samim dolaskom ovdje među svjetskom elitom napravili veliku stvar. A, da će biti malo napet uoči starta, sigurno hoće. U suprotnom to nije to - zaključio je Mezulić.

Temperatura oko nule

Hrvatska bob posada nema posebnih rituala prije utrke.

- Ništa ne radimo prije starta osim samog zagrijavanja i probavanja samog starta. Bob je sad spreman, klizaljke su izbrušene i sad Draženu i Benediktu možemo samo držati palčeve.

Bit će im lakše i zbog povoljnijih vremenskih uvjeta.

- Temperatura se malo digla. Danas je bilo - 5, dok se sutra očekuje od - 5 do nule. Možda čak bude i malo u plusu - dodao je Mezulić. (Roberto CAR/ HINA)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini