Svjetski kup 2025.

Poreč domaćin SP-a u dvoranskom hokeju

| Autor: Davor PETROVIĆ
(Foto www.fih.hockey)

(Foto www.fih.hockey)


Međunarodna hokejaška federacija (FIH) objavila je da će se sljedeće FIH Svjetsko prvenstvo u dvoranskom hokeju održati u Hrvatskoj. Perjanica sportskih manifestacija Poreč, od 3. do 9. veljače 2025. godine, ugostit će najbolje dvoranske hokejaše. Dok je Hrvatska već organizirala FIH i EuroHockey događaja u prošlosti, to je prvi put da će europska zemlja biti domaćin FIH Svjetskog kupa.

- Uvijek je fantastičan osjećaj kada se nova nacija doda na popis onih koji su bili domaćini FIH Svjetskog kupa. Ovo je zaista važan cilj za FIH da proširi svoje događaje po cijelom svijetu i na taj način učini hokej uistinu globalnim. U ime FIH-a, želim od srca zahvaliti i čestitati Hrvatskom hokejaškom savezu, hrvatskim vlastima i gradu Poreču na domaćinstvu sedmog izdanja najvećeg dvoranskog hokejaškog događaja na svijetu. Znam da će sportaši, navijači i svi uključeni u ovaj turnir uživati ??u prekrasnom iskustvu u Hrvatskoj - izjavio je predsjednik FIH-a Tayyab Ikram.

Kvalifikacijski proces za najprestižniji turnir u dvoranskom hokeju na svijetu već je započeo, a momčadi koje će se natjecati u fantastičnoj postavi sljedeće godine bit će Hrvatska kao domaćin u muškoj i ženskoj konkurenciji te iz Europe: Austrija, Belgija, Češka, Njemačka, Poljska i Španjolska (žene); Austrija, Belgija, Njemačka i Poljska (muškarci); Pan America: SAD (žene), Argentina, Trinidad i Tobago (muškarci).

Preostale momčadi koje će sudjelovati na SP-u u Poreču doći će kroz Azijski kup odakle će stići jedna ženska ekipa i dvije muške reprezentacije, potom će s Afričkog kupa stići po dvije ženske i muške reprezentacije, a s Kupa Oceanije po jedna ženska i muška reprezentacija.

- Zahvaljujemo FIH-u što je Hrvatskoj i našem hokejaškom savezu dodijelio dvoransko Svjetsko prvenstvo 2025. godine. Oduševljeni smo, jako sretni, zahvalni i uzbuđeni. Ovo je nevjerojatna prilika za promociju hokeja u našoj zemlji i prilika da hokej postane sport kakav zaslužuje biti. Svjetsko prvenstvo u dvorani bit će organizirano na najbolji mogući način, a mi ćemo kao i uvijek pokazati kakvi smo domaćini. Svim sudionicima želimo toplu dobrodošlicu te ugodan i nezaboravan boravak u Poreču u veljači 2025. Donedavno smo samo sanjali o takvoj mogućnosti, ali sada je to stvarnost. Ovo je poruka svim ljudima da nikada ne prestanu sanjati - rekao je po objavi vijesti predsjednik Hrvatskog hokejaškog saveza Damir Hrupec.

Prvo FIH Svjetsko prvenstvo u dvoranskom hokeju odigrano je 2003. Posljednje izdanje, održano u Pretoriji u Južnoj Africi prošle godine, osvojile su Nizozemska (žene) i Austrija (muškarci).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater