nhl

Vegas obranu naslova počeo pobjedom

| Autor: Hina
Ilustracija (Reuters)

Ilustracija (Reuters)


Vegas Golden Knights su obranu naslova počeli sinoć pobjedom u gostima od 4-3 nad Dallas Starsima u prvoj utakmici doigravanja Zapadne konferencije.

Vratar Logan Thompson je utakmicu završio s 27 obrana, a golove za pobjedničku momčad zabili su Brayden McNabb, Mark Stone, Jonathan Marchessault i Tomas Hertl. Golden Knightsi nikada nisu dobili prvu utakmicu u seriji doigravanja u gostima.

Mason Marchment, Jamie Benn i Jason Robertson bili su strijelci za Dallas, prvog nositelja Zapadne konferencije. Jake Oettinger završio je s 11 obrana i upisao je asistenciju.

Druga utakmica igra se u srijedu navečer u Dallasu.

Sinoć su igrali još i Edmonton Oilersi protiv Los Angeles Kingsa, Carolina Hurricanes protiv New York Islandersa i Toronto Maple Leafs protiv Bostin Bruinsa.

Oilers su kod kuće sa 7-4 slavili protiv Kingsa u prvoj utakmici njihove serije u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije, a do pobjede ih je predvodio Zach Hyman koji je zabio hat-trick. 

Adam Henrique, Leon Draisaitl, Ryan Nugent-Hopkins i Warren Foegele također su zabili, a vratar Stuart Skinner obranio je 33 udarca prema vratima Edmontona.

Adrian Kempe upisao je gol i asistenciju, a za Kingse su zabili još i Mikey Anderson, Pierre-Luc Dubois i Trevor Moore. Golman Cam Talbot zaustavio je 38 udaraca.

Druga utakmica serije igra se u srijedu u Edmontonu.

Carolina Hurricanes su u drugoj utakmici serije prvog kola Istočne konferencije pobijedili New York Islanderse s 5-3 i poveli 2-0.

Sebastian Aho zabio je gol za izjednačenje, Jordan Martinook za vodstvo malo više od dvije minute do kraja, a Jake Guentzel je dodao gol na prazna vrata 56 sekundi do kraja. Prije njih golove za Carolinu su zabili Seth Jarvis i Teuvo Teravainen. Golman Frederik Andersen je obranio devet puta.

Pogotke za New York, koji je vodio 3-0 sredinom druge trećine, postigli su Anders Lee, Kyle Palmieri i Bo Horvat. Semyon Varlamov zaustavio je 34 udarca u porazu. Treća utakmica igrat će se u četvrtak u Elmontu.

Toronto Maple Leafs su u drugoj utakmici serije prvog kruga doigravanja Istočne konferencije svladali s 3-2 domaće Boston Bruinse i izjednačili na 1-1.

Max Domi je imao gol i asistenciju, John Tavares također je zabio za Toronto, a treći i pobjednički gol za Toronto, koji u srijedu kod kuće dočekuje Boston, postigao je Auston Matthews.

Ilya Samsonov Toronta obranio je 27 udaraca prema vratima Toronta, uključujući deset u zadnjoj trećini.

Morgan Geekie i David Pastrnak zabili su za Boston koji je vodio 2-1 nakon jedne trećine. Golman Bruinsa Linus Ullmark zaustavio je 30 udaraca.

NHL doigravanje, 1. krug:
ISTOČNA KONFERENCIJA
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs           2-3
(Momčadi su izjednačene 1-1 u seriji na četiri pobjede)

Carolina Hurricanes - New York Islanders      5-3
(Carolina vodi 2-0 u seriji na četiri pobjede)

ZAPADNA KONFERENCIJA
Dallas Stars - Vegas Golden Knights           3-4
(Vegas vodi 1-0 u seriji na četiri pobjede)

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings           7-4
(Edmonton vodi 1-0 u seriji na četiri pobjede)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater