fnc 15

Pulski Slovenac protiv vinkovačkog nokautera ove subote u Ljubljani

| Autor: Ivica CEROVAC
(Foto FNC)

(Foto FNC)


Ove će se subote u Ljubljani, u Areni Stožice, održati borilačka priredba FNC 15. Program će sadržavati deset MMA borbi, a u glavnoj borbi večeri, prestižnom meču u poluteškoj kategoriji u kojoj pojas FNC prvaka drži Matej Batinić, snagu će odmjeriti Vinkovčanin Mario Žgela i domaća uzdanica Miran "Slo Rocky" Fabjan, član pulskog Trojana kojem će savjete iz kuta davati Zelg Galešić.

Prepuni ega

- Fabjan je prije godinu dana stigao u Trojan te je oduševljen treninzima u klubu i samim gradom. Preselio se u Pulu, živi na Stoji i ne misli se od tamo maknuti, a u ovo vrijeme što je s nama odradio je tri borbe i upisao tri pobjede, sve prekidom. U ožujku prošle godine u prvoj je rundi nokautirao Slovenca Dajčmana, potom u listopadu, također u prvoj rundi, Turčina Fatiha Aktasa, da bi u prosincu, na borilačkoj priredbi FNC 14 održanoj u Sarajevu, tehničkim nokautom u trećoj rundi svladao domaćeg borca Tomislava Spahovića - nabrojao je Zelg Galešić.

- Bila je to sjajna borba koja ga je prometnula u najveću zvijezdu u regiji, a kolika je njegova popularnost vidjet ćemo u subotu na domaćem terenu. Ne sumnjam da će dvorana biti puna, a većina gledatelja doći će u Stožice isključivo kako bi uživo mogli vidjeti Fabjana na djelu.

Planove slovenskih ljubitelja slobodne borbe nastojat će pomrsiti devet godina mlađi vinkovački nokauter.

- Žgela je opasan udarač s fenomenalnim fizikalijama i na njegovoj će strani biti mladost, snaga i brzina, dok će Fabjanove prednosti ležati u glavi, iskustvu i taktici. Maksimalno je spreman i fokusiran te je u ovom trenutku sposoban pobijediti bilo kojeg protivnika. Poput njega, i Žgela preferira "stojku" te mu kao protivnik u potpunosti odgovara, a čak i ako pokuša odvesti borbu u parter, bit ćemo spremni. Odradili smo sve što smo htjeli, prošli smo cijelu školu i gdje god nas borba odvede, znat ćemo odgovoriti - uvjeren je Galešić.

- Jedan nasuprot drugog stat će tvrdi momci prepuni ega koji će gledateljima željeti pružiti ono što od njih očekuju, a to je "kafanska tuča" od prve sekunde. Spremili smo par tehničkih "fora" u slučaju da se meč oduži, ali ako se situacija bude razvijala onako kako mi to predviđamo, čeka nas kratka i slatka borba.

Ramos gazi

Još će jedan član pulskog Trojana nastupiti u Stožicama, Kubanac Andres Ramos koji će se, također u poluteškoj kategoriji, boriti protiv Čeha Vladimira Hajeka.

- Ramos je vrhunski hrvač, bivši kubanski reprezentativac koji je 2015. godine osvojio brončanu medalju na Panameričkim igrama. S druge strane, Hajek je boksač, koji uz MMA nastupa i u borbama golim šakama te će ovo biti sukob stilova i nije teško pogoditi za kakvu ćemo se taktiku mi odlučiti - istaknuo je Galešić.

- Hajek preferira borbu na boksačkoj poludistanci i na Ramosu je da, čuvajući se pritom opasnih protivnikovih šaka, pronađe odgovarajući tajming, uđe u njega na pravi način i stavi ga leđima na pod. Što prije to uspije napraviti, igra će prije biti gotova, jer kad se jednom nađu na parteru, Hajek se iz te pozicije neće uspjeti izvući. Ramos će ga krenuti gaziti i gnječiti dok sudac ne prekine borbu.

Bažant u Medulinu, Vitasović u Gdanjsku

Event u Ljubljani donijet će i jednu borbu za naslov, u perolakoj kategoriji gdje će svoj FNC pojas prvaka Britanac Jordan Barton pokušati obraniti od napada Izraelca Itayja Tratnera.

Dvojac je to koji je prošle godine svladao Daniela Bažanta, Barton 28. svibnja u zagrebačkoj Areni i Tratner 2. rujna u pulskoj Areni, a "trojanac" će povratak na pobjedničke staze tražiti 13. travnja. Bit će to u Medulinu, na borilačkoj priredbi FNC 16 na kojoj će mu protivnik biti Moldavac Alexandru Ynsuratsel.

- Jako opasan borac, ali nema više lakih protivnika u FNC-u kao prije dvije-tri godine. Većim priljevom novca diglo se sve to skupa na puno višu razinu, počeli su dolaziti pravi igrači i želiš li opstati u tom društvu, moraš se biti spreman potući sa svakim. Ništa drugo ne prolazi - svjestan je Galešić.

Još će jedan član pulskog Trojana uskoro pokušati isprati okus poraza iz posljednje borbe. Riječ je o "teškašu" Ivanu Vitasoviću, koji će 11. svibnja nastupiti na borilačkoj priredbi KSW 94 u Gdanjsku, na kojoj će mu protivnik biti Poljak Filip Stawowy.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater