11. izdanje

Počinje Snaga djece u pokretu, međunarodni sportsko-edukativni program

| Autor: Goran ROJNIĆ
(Foto Istra 1961)

(Foto Istra 1961)


11. izdanje međunarodnog sportsko-edukativnog programa Snaga djece u pokretu (Youth Movement Power), najznačajnijoj i najvećoj međunarodnoj dječjoj sportskoj manifestaciji na ovim prostorima, će se od sutra do nedjelje održati u Rovinju, Poreču i Puli.

Riječ je o društveno odgovornom i edukativnom projektu koji potiče djecu na razvoj socijalnih vještina i zdravih navika kroz sportsko-edukativne aktivnosti, podijeljene u nekoliko programa i turnira. Osnovna sastavnica je turnir Croatia Trophy, međunarodno nogometno i rukometno natjecanje za djecu i mlade u dobi od 9 do 17 godina, koji okuplja više od 2.000 sudionika.

Rukometni turnir okupit će više od 95 ekipa i 1.100 sudionika u kategorijama godišta 2006, 2008, 2010. i 2012. uz poznate klubove iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Danske, Italije, BIH i Srbije na turniru u Rovinju (Gimnasium i Valbruna) i Poreču (Žatika). Nogometni turnir će okupiti više od 30 ekipa i više od 500 sudionika u kategorijama U-9, U-10 i U-12, uz klubove iz Hrvatske, Austrije i Italije na terenima Valbruna u Rovinju i Puli, a sudjelovat će Dinamo, Hajduk, Rijeka, Istra 1961, Lokomotiva, Pro Vercelli 1892 i drugi.

Udruga "Akademija zdravog življenja" je 2018. inicirala projekt Special Power League (SPL), sportski program za djecu s teškoćama u razvoju koji iste godine prerasta u nogometnu i rukometnu ligu za djecu s teškoćama u razvoju. Projekt je namijenjen djeci s teškoćama u razvoju, a osmišljen je temeljem činjenice da djeca s teškoćama u razvoju od 9 do 17 godina nisu dovoljno uključena u trenutno dostupne programe rekreativnih sportskih aktivnosti.

Edukacijska sastavnica YMP-a je simpozij s temom "Učinkovite metode rad s osobama s poremećajima iz spektra autizma" koji će se održati 28. ožujka u hotelu Eden.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater