POSVEĆUJE SE OZDRAVLJENJU

Kate Middleton se možda neće pojaviti u javnosti do kraja godine

(Reuters)

(Reuters)


Očekuje se da će Kate i njezina obitelj sljedeći tjedan, tijekom školskih praznika, provesti u njezinoj i Williamovoj seoskoj kući na imanju Sandringham. Njezini roditelji, s kojima je bliska, vjerojatno će ih posjetiti.

Očekuje se i da će princ William posvetiti još više vremena svojoj obitelji tijekom sljedećih šest tjedana jer je neočekivano dobio slobodno vrijeme, nakon što je kraljevska obitelj rekla da će se povući s nekih angažmana kako bi izbjegla odvlačenje pozornosti od izvanrednih općih izbora u Ujedinjenom Kraljevstvu, koji su raspisani ovaj tjedan i trebaju se održati 4. srpnja.

Izvor je rekao da ne očekuju da će Kate uskoro imati bilo kakvu javnu ulogu, dodajući da je moguće da će ostati odsutna iz javnog života do kraja godine. ,,Mnogo ljudi uključenih u planiranje treba znati što svi glavni akteri rade puno unaprijed. Rečeno mi je da je Katein dnevnik za ovu godinu prazan. Ništa nije planirano. Možda se neće pojaviti u javnosti do kraja godine.”

Na pitanje kako će palača riješiti neizbježno ponovno bujanje teorija zavjere i nagađanja koje bi izazvala produljena odsutnost, izvor je naveo: ,,Ne bih isključio još jednu video poruku kojom će obavijestiti zemlju o svom zdravlju. To se pokazalo vrlo učinkovitim načinom držanja teoretičara zavjere podalje.”

,,Ključna stvar za nju sada je izbjegavanje bilo kakvog stresa ili anksioznosti i jednostavno fokusiranje na ozdravljenje. Otići će u Sandringham čim završi školska godina”, zaključio je izvor.

Podsjetimo, prošlo je pet mjeseci otkako je Kate posljednji put viđena u javnosti, a palača će možda doista smatrati potrebnim dati još jedno ažuriranje—bilo putem video poruke ili tradicionalnijeg priopćenja—ako Kate zaista ostane neviđena još mnogo mjeseci.

Kate je otkrila svoju dijagnozu raka u video poruci objavljenoj 22. ožujka, rekavši da je isprva mislila da je njezino stanje nekancerogeno, ali je otkrila istinu nakon uspješne abdominalne operacije u siječnju i naknadnih testova koji su otkrili prisutnost raka—još uvijek neodređene vrste.

Kate je rekla da je u ranoj fazi preventivne kemoterapije, koja je započela krajem veljače, i rekla da je trebala uzeti vremena da objasni svoje stanje svojoj trojici djece. Bio je to “nevjerojatno težak period za cijelu našu obitelj, ali imala sam fantastičan medicinski tim koji se sjajno brinuo o meni, na čemu sam vrlo zahvalna,” poručila je tada Kate.

Kensingtonska palača rekla je da je Kate na “putu oporavka”, a sama princeza rekla je da je dobro “i da svakim danom postaje sve jača”. ,,Molim vas, nemojte gubiti vjeru ili nadu, niste sami,” rekla je Kate, izravno se obraćajući oboljelima od raka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater