"THE TORTURED POETS DEPARTMENT"

Taylor Swift oštro kritizira Kim Kardashian u svojoj pjesmi "thanK you aIMee" na novom albumu

| Autor: Portal NoviList
(Reuters)

(Reuters)


Taj udarac dolazi u obliku pjesme na drugom dijelu TTPD-a pod naslovom “thanK you aIMee”, a implicitna poruka postaje nešto eksplicitnija kad uvidimo da velika slova u samom imenu pjesme čine ime KIM.

U samoj pjesmi slijedi alegorijsko pripovijedanje o povijesti Taylor i Kim, koja predstavlja Taylor koja se suprotstavlja “školskom nasilniku”.

“Kada zamislim svoj rodni grad / Postoji brončana, osunčana statua tebe”, pjeva Taylor u prvom stihu, a potom “I ispod nje ploča / Koja prijeti da će me gurnuti niz stepenice, u našoj školi.”

U drugom stihu, Taylor osuđuje naslove koje Kim navodno uzrokuje svojim postupcima—kao što je dijeljenje snimki čuvenog telefonskog poziva iz 2016. između Taylora i Kanye Westa—primjećujući istovremeno razliku u njihovom profesionalnom rastu u to vrijeme.

“I to nije bila fer borba, ili čisto ubojstvo / Svaki put kad je Aimee gazila preko moje grobnice / A onda je pisala naslove / U lokalnom listu, smijući se svakom koraku koji bih napravila”, pjeva Swift.

U prosincu je Taylor govorila o svojem mentalnom zdravlju tijekom javnog raskola između nje, Kima i Kanyeja. Kako je rekla za TIME, ,,Imate potpuno manipuliranu montažu, u nezakonito snimljenom telefonskom pozivu, koji je Kim Kardashian uredila i onda objavila kako bi svima rekla da sam lažljivica. To me je psihički srušilo na mjesto na kojem nisam bila nikad prije.”

Stihovi pjesme postaju sve oštriji—sa stihovima poput “Svi znaju da je moja majka svetica / Ali nekad je govorila da bi željela da si mrtva.”

Iako primjećuje da je Kim “možda preoblikovala” njihovu povijest u svojoj glavi, Taylor protiv toga tvrdi da se “ne misli puno promijenila,” prije nego što objašnjava razlog za pisanje pjesme.

“I tako sam promijenila tvoje ime, i sve prave ključne tragove / I jednog dana, tvoje dijete dođe kući pjevajući / Pjesmu za koju samo nas dvije znamo da je o tebi.”

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of