O KANDIDATURI

Alka Vuica: "Uvijek sam bila obrazovana. Nisam glupa i da nemam što reći, ne bih pristala na kandidaturu"

| Autor: M. Č.
(Foto: Instagram)

(Foto: Instagram)


Hrvatska glazbenica Alka Vuica će 17. travnja izaći na parlamentarne izbore kao kandidatkinja na 15. listi koalicije Rijeke pravde u VI. izbornoj jedinici.

U ekskluzivnom intervjuu za Story, Alka je progovorila o svim predrasudama s kojima se suočila tijekom predizborne kampanje, te o svojim planovima.

"Nadam se da ćemo uspjeti promijeniti vlast u Hrvatskoj i da ćemo se uspjeti izboriti za bolje društvo. Mislim da treba mijenjati neke stvari jer mi smo jedno društvo koje je puno nejednakosti. Nemoguće je da za neku djecu ima mjesta u vrtiću, a za neku nema. Nemoguće je da penzioneri žive na rubu egzistencije. Sve su to stvari za koje ću se ja boriti: jednakost, rodna i spolna ravnopravnost", ispričala je Alka.

"Ako pobijedi SPD u koaliciji sa Rijekom pravde, sigurno će se to promijeniti, već prvi tjedan. Ja sam nekako imala potrebu uključiti se jer ne mogu samo sjediti na kauču i gunđati. Išla sam iskoristiti svoje ime i prezime da promijenim neke stvari. Ako uđem u Sabor, ima stvari o kojima mogu diskutirati u skladu sa svojom stankom, SDP-om, a ako ne uđem, opet ću nastaviti s političkim radom na neki svoj način", dodala je.

Što se tiče predrasuda, pjevačica je poručila da ne želi da je se smatra glupom.

"Doživjela sam brojne predrasude jer sam pjevačica i zabavljačica pa ljudi misle: ‘Ma šta će sad ona’. Ja sam uvijek bila obrazovana, nisam glupa i da nemam šta reći, ne bih pristala na kandidaturu. Nisam ni gladna ni žedna vlasti, nego sam samo htjela vidjeti neku promjenu. Međutim, nikada se neću prestati baviti glazbom, to je moje zanimanje i vokacija i da mi politika zabrani da pišem pjesme, odmah bi prestala s tim", kazala je Alka.

Podsjetimo, glazbnica se nedavno našla u centru medijske pažnje kada je objavila predizborni plakat za svoju kampanju, a isti je bio oštro kritiziran zbog pretjeranog uređivanja.

Ona se, potom, javno ispričala i objavila neuređenu verziju fotografije, rekavši da joj je Marko Grubnić pomogao urediti fotografiju, a sada se osvrnula na tu situaciju.

"Ja sam kriva jer sam se iznervirala kako su me svi prozvali, pa sam spomenula Marka. Onda se Marko uzrujao zašto sam ga uopće spominjala, pa sam odmah maknula. A mislim stavila sam fotke koje su iz showa, to se u principu ne bi trebalo raditi. Ali ja i inače ne znam kako funkcioniraju društvene mreže. Ja sam jako iskrena osoba i što mi je na umu, to mi je na drumu. Ja uopće nemam ništa protiv toga da se fotke uređuju, dapače. Ja i inače volim izgledati umjetno i plastično i stavljati perike, uvijek sam to voljela", priznala je Alka.

"Nemam ništa protiv operacija. Želim da sve bude ušminkano i da svi budemo ljepši. Tome društvene mreže i služe. Obožavam da smo svi speglani i zgodni, baš mi je to super haha", našalila se naposljetku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini