SPOR

Obitelj Osbourne bijesna na Kanyea Westa: "Nismo tom antisemitu nikad dali dozvolu"

| Autor: Portal NoviList
(Foto: Instagram)

(Foto: Instagram)


Obitelj Osbourne bijesna je na glazbenika Kanye Westa jer je na svom novom albumu “Vultures” koristio isječak pjesme Black Sabbatha iako je Ozzy izričito odbio dati dozvolu reperu da to učini jer je “antisemit” koji je prouzročio “neizrecivu bol mnogima”.

“@kanyewest je zatražio dozvolu da koristi isječak ‘live’ izvedbe pjesme Iron Man na američkom festivalu 1983. bez vokala, ali mu je dozvola uskraćena jer je antisemit koji je mnogima prouzročio neizrecivu bol”, napisao je Ozzy na X-u.

“Iron Man” je pjesma britanskog heavy metal sastava Black Sabbath objavljena 1970. s drugog studijskog albuma tog sastava “Paranoid”.

Ozzy je potom dodao da je Kanye ipak iskoristio dio pjesme na jučerašnjem partiju na kojem je album predstavljen.

“Ne želim imati ikakve veze s tim čovjekom”, poručio je Ozzy preko društvenih mreža.

Njegova 71-godišnja bivša supruga Sharon, židovskog podrijetla, izjavila je u petak za TMZ da se “Kanye ovog puta z….a s krivim Židovom”, dodavši da su ona i Ozzy već poslali zahtjev za zabranom korištenja njihove pjesme, sukladno zakonu o radnom pravu.

Potvrdila je da im se predstavnik repera prije tri tjedna obratio s molbom za korištenje pjesme Black Sabbatha i da je njezin suprug to “apsolutno odbio”.

Podsjetila je da Kanye već godinama izjavljuje antisemitske pogrde i hvali Hitlera te da on “predstavlja mržnju”.

Nazvala ga je “opasnim” i “običnom svinjom”.

Kanye West se u prosincu, dva mjeseca nakon napada Hamasa na Izrael, u podužem postu na Instagramu ispričao židovskoj zajednici i poručio da im je “njihov oprost važan”.

“Nije mi bila namjera vrijeđati ili omalovažavati, duboko žalim zbog boli koju sam nehotice prouzročio”, napisao je tada taj reper koji je u međuvremenu promijenio svoje ime u Ye.

No, neki su se obrušili i na Ozzyja koji je sam svojedobno govorio o Hitleru u intervjuu 1982., kada je rekao da je nacistički vođa imao “karizmu, iako na negativan način” te da mu se na neki način i divio.


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini