OHRABRUJUĆE

Kraljica Camilla podijelila vijesti o kralju Charlesu i njegovoj dijagnozi

| Autor: Portal NoviList
(Reuters)

(Reuters)


Kraljica Camilla vratila se kraljevskim dužnostima prvi put od kada je javno objavljena dijagnoza njezina supruga kralja Charlesa, te je dala brzi, ali ohrabrujuć pregled njegovog stanja.

Kraljica je u četvrtak izišla prvi put od kada je palača objavila da je njezin suprug počeo s liječenjem oblika raka. Na glazbenom događaju koji podupire lokalne dobrotvorne organizacije u katedrali u Salisburyju, kraljica Camilla obratila se javnosti. ,,On se izvanredno dobro nosi s okolnostima. Vrlo je dirnut svim pismima i porukama koje su mu poslali ljudi sa svih strana. To je vrlo ohrabrujuće”, kazala je

Nakon što je prošao postupak liječenja povećane prostate prošlog mjeseca, Buckinghamska palača je u ponedjeljak objavila da kralj ima rak. ,,Tijekom kraljevog nedavnog bolničkog postupka zbog benignog povećanja prostate, primijećeno je odvojeno pitanje od zabrinutosti. Naknadni dijagnostički testovi identificirali su oblik raka”, rekla je palača u priopćenju.

Iako će kralj nastaviti s radom iza scene, odgodio je javne dužnosti po savjetu liječnika. ,,Kralj je zahvalan svojem medicinskom timu na brzom zahvatu, što je omogućeno zahvaljujući njegovom nedavnom bolničkom postupku. Ostaje potpuno pozitivan u vezi s liječenjem i s nestrpljenjem očekuje povratak potpunim javnim dužnostima što je prije moguće“, dodalo je priopćenje.

,,Njegovo Veličanstvo odlučilo je podijeliti svoju dijagnozu kako bi spriječilo nagađanja i u nadi da će to pomoći javnom razumijevanju za sve one diljem svijeta koji su pogođeni rakom.”

Kraljica Camilla ostala je u blizini supruga posljednjih dana, od odlaska u crkvu sv. Marije Magdalene u blizini Sandringhama prije nego što su vijesti objavljene, do praćenja njega iz Londona natrag u Sandringham u utorak. ,,Ona je njegova snaga i potpora kao što je [Princ Philip] bio za pokojnu kraljicu. Bit će sjajna. Potaknut će ga, ohrabrit će ga. Ona je nevjerojatna. Ona ga oprema da obavi posao koji mora obaviti”, rekao je izvor iz palače ekskluzivno za People.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini