PRIJETNJA

Taylor Swift prijeti pravnim postupkom protiv studenta koji prati njezin privatni avion

| Autor: L. S.
(Foto: Reuters)

(Foto: Reuters)


Odvjetnici Taylor Swift zaprijetili su pravnim postupkom protiv studenta s Floride koji na društvenim mrežama prati letove njezinog, kao i privatnih zrakoplova drugih slavnih osoba, koristeći javno dostupne podatke.

Jack Sweeney, student na Sveučilištu Centralne Floride, već godinama vodi račune koji bilježe polijetanja i slijetanja aviona i helikoptera u vlasništvu stotina milijardera, političara, ruskih oligarha i drugih javnih osoba, zajedno s procjenama njihovog simultanog zagađivanja planeta.

Još u prosincu je tim odvjetnika pjevačice uputio pismo Sweeneyju navodeći da Swift “neće imati izbora nego da iskoristi sve pravne lijekove ako ne prestane sa svojim uhođenjem i uznemiravanjem”, prenosi Washington Post.

Nadalje, odvjetnica pjevačice Katie Wright Morrone navela je da je Sweeneyeva aktivnost na njegovim društvenim kanalima prouzročila Swift i njezinoj obitelji “izravnu i nepopravljivu štetu, kao i emocionalnu i fizičku patnju te su pojačali njezino konstantno stanje straha za svoju osobnu sigurnost”.

“Iako vam ovo može biti igra ili put za koji se nadate da će vam donijeti bogatstvo ili slavu, to je pitanje života ili smrti za našeg klijenta”, napisala je Morrone. Dodala je da ne postoji “nikakav legitiman interes niti javna potreba za ovim informacijama, osim za uhođenje, uznemiravanje i vršenje dominacije i kontrole“.

Sweeney je rekao da je pismo vidio kao pokušaj da ga se prestraši od dijeljenja javnih podataka.

“Ova informacija je već vani”, rekao je, te nadodao: “Njen tim misli da može kontrolirati svijet“.

Inače, letovi privatnih zrakoplova pod metama su kritike zbog njihovog velikog utjecaja na klimatske promjene, a Sweeneyjevi izvještaji često su korišteni za imenovanje i sramotu njihovih najpoznatijih putnika. U 2022. računi su citirani u analizi koja je procijenila da je Swift bila “najveći zagađivač [ugljičnim dioksidom] slavne osobe” .

Njezin publicist rekao je tada da je analiza bila manjkava jer je njezin mlažnjak često posuđivan drugim ljudima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom