zavrzlama

Tony Cetinski ipak neće nastupiti u na obljetnici Olimpijade u Sarajevu

| Autor: Glas Istre
(Snimio Vedran Karuza)

(Snimio Vedran Karuza)


Koncert Tonyja Cetinskog neće biti održan ispred Vječne vatre u Sarajevu, potvrdio je to u za N1 organizator koncerta Adnan Mundžić, vlasnik Stage Productiona. Sada se STAGE Produkcija, koja je bila zadužena za koncert, oglasila objavivši i sve dokumente.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Naime, iako je Vlada Kantona Sarajevo, na zahtjev Organizacijskog odbora za obilježavanje 40. godišnjice Olimpijade imenovanog od strane Gradskog Vijeća, osigurala i doznačila sredstva za koncert Tonyja Cetinskog, Gradsko Vijeće je u srijedu 24. 01. donijelo odluku da ne prihvati pokroviteljstvo pravdajući svoju odluku zakonskim preprekama.

U svojoj ranijoj izjavi za medije, gradonačelnica Benjamina Karić je rekla da je odluka o neprihvaćanju pokroviteljstva donesena jer je organizator koncerta registriran kao d.o.o. društvo, te je iz tog razloga Gradsko vijeće donijelo ovakvu odluku. Međutim, prema odluci Gradske uprave Grada Sarajeva o uvjetima i postupku prihvaćanja pokroviteljstva, objavljenog u službenim novinama Kantona Sarajevo se navodi da zahtjev mogu podnijeti pravna i fizička lica, te organizatori društvenih, znanstvenih, kulturnih, sportskih ili drugih manifestacija, što znači i d.o.o. društva kao pravno lice.

Prema članku 2. istog pravilnika navodi se da gradonačelnik donosi odluke o prihvatanju pokroviteljstva uz financijske obaveze grada do 25.000,00 KM, dok Gradsko vijeće donosi odluke o prihvaćanju pokroviteljstva uz financijske obaveze u iznosima većim od 25.000,00 KM.

Napominjemo, na prvoj sjednici Organizacijskog odbora za obilježavanje 40. godišnjice Olimpijade u Sarajevu održanoj 02.11., a na kojoj je između ostalih bila prisutna i gradonačelnica Benjamina Karić, prihvaćen je prijedlog da se koncert Tonyja Cetinskog uvrsti u službeni program obilježavanja 40. godišnjice Olimpijade u Sarajevu.

Nadalje, 22.12., Organizacijski odbor je uputio zahtjev Vladi Kantona Sarajevo u kojem traži sredstva za program obilježavanja 40. godišnjice Olimpijade u Sarajevu, između ostalog i za koncert Tonyja Cetinskog koji je uvršten u isti.

Na press konferenciji održanoj 08.01. na kojoj su, između ostalih, bili prisutni predsjednik Organizacijskog odbora Jasmin Ademović, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i gradonačelnica Benjamina Karić predstavljen je program obilježavanja uključujući i koncert Tonyja Cetinskog.

Na četvrtoj sjednici Organizacijskog odbora održanog 22.01. donesen je zaključak o raspodjeli sredstava dobivenih od strane Vlade Kantona Sarajevo, u kojem se između ostalog navodi primjena Odluke o uvjetima prihvaćanja pokroviteljstva Grada Sarajeva 60.000,00 KM za pokroviteljstvo koncerta Tonyja Cetinskog u organizaciji STAGE PRODUCTION d.o.o. Zaključak je upućen gradonačelnici Grada Sarajeva, Gradskoj službi za obrazovanje, kulturu, sport i mlade, te Gradskoj službi financija na daljnje postupanje.

Dakle, Organizacijski odbor je na četvrtoj sjednici donio zaključak da se prihvati pokroviteljstvo koncerta Tonyja Cetinskog, a prema pravilniku i uvjetima iz priloga 1 u kojem se navodi da inicijativu za pokroviteljstvo Grada Sarajeva mogu podnijeti pravna i fizička lica, te organizatori društvenih, znanstvenih, kulturnih, sportskih ili drugih manifestacija, što znači i d.o.o. društva kao pravna lica.

Uzimajući u obzir pravilnik o uvjetima pokroviteljstva Grada Sarajeva (prilog 1), uvrštavanje koncerta u službeni program obilježavanja (prilog 2), zahtjev Organizacijskog odbora upućen Vladi Kantona Sarajevo (prilog 3), te zaključkom Organizacijskog odbora o prihvatanju Pokroviteljstva (prilog 4), ostaje nejasno na bazi čega je Gradsko Vijeće donijelo svoju odluku.

Također je nejasno, ako nije bilo zakonske osnove da se podrži koncert, zašto je isti najavljen na službenoj press konferenciji održanoj 08.01.!?", naveli su iz STAGE Produkcije.

Sve dokumente možete pogledati na OVOM linku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of