franka batelić

Poznata Istrijanka "bez filtera" o majčinstvu: "Postaneš svjestan da si zapravo mama nakon par mjeseci"

| Autor: Zadarski list
(Screenshot @frankaofficial_ Instagram)

(Screenshot @frankaofficial_ Instagram)


Hrvatska pjevačica Franka Batelić majka je četverogodišnjeg sina Viktora i jednogodišnje kćeri Grete, a sada je u ekskluzivnom intervjuu za Gloriju ispričala o svojem iskustvu majčinstva, te braku sa suprugom Vedranom Ćorlukom.

Za početak je otkrila da, kao i mnoge mame, nema baš puno vremena za tebe, ali i da joj ti trenutci koje ima puno znače. "Kad se samo sjetim da mi je znalo biti dosadno!? I kad pomislim što bih sve danas ugurala i koliko bih stvari napravila u sve to nekadašnje slobodno vrijeme. Živio 'free time'. Sada ga mudro koristim i naravno – do detalja isplaniram i vremenski tempiram", ispričala je Franka, te dodala: "Nedavno sam ozlijedila Ahilovu tetivu i liječnik mi je preporučio mirovanje preko vikenda.

Vedran je preuzeo Viktora, baka Gretu i ja sam cijeli dan odmarala i čitala knjige. Ne sjećam se kad sam zadnji put uspjela koncentrirano čitati nešto sebi za gušt, tako da mi se taj vikend utisnuo u pamćenje, jer je bio super, unatoč ozljedi."

Pjevačica je opisala i njihovu jutarnju obiteljsku rutinu. "Greta i ja se prve budimo, imam mali, najslađi ljudski alarm koji me sa svojim gugutanjem budi oko 6:30. Moram priznati da uživam u tim trenucima dok smo same i tek se budi dan. Pijem kavu, igramo se i mazimo prije nego li se dečki spuste i krene žurba i spremanje za vrtić", otkrila je.

Osim toga, prisjetila se i svojih prvih mjeseci roditeljstva. "Sada kad vratim film, kada se rodio Viktor, zapravo nisam imala pojma što se dogodilo. Tek postaneš svjestan da si zapravo mama nakon par mjeseci kad se sve to uzbuđenje i stres porođaja slegne. Sva sreća, imala sam super podršku, baku i nonu, tako da je sve prošlo lakše", priznala je.

Naposljetku je kazala ponešto i o tome kako se promijenila kada je postala majkom, a osvrnula se i na to koliko joj je u cijelom procesu bilo važno "ne izgubiti sebe".  "Više ne mogu biti spontana, postala sam jako emotivna i za otići do dućana moram dobro razraditi plan i program. Sve se promijenilo. Ta razina odgovornosti koju majčinstvo nosi promijeni svaku mamu, ali po meni, na bolje", ispričala je, dodavši: "Ne uzimam više ništa zdravo za gotovo, zahvalnija sam i poniznija prema svemu što imam i živim i doživljavam."

"Zapravo se lakše izgubiti nego sačuvati u tim trenucima. Danas to naglašavam svim prijateljicama koje su trudne. Iskreno, mislim da svaka mama tih prvih par mjeseci sebe stavlja na posljednje mjesto. I to je normalno i okej. Ali treba naći doslovno pola sata dnevno vremena za sebe. Topli tuš ili chill glazba u pozadini, šetnja sa psom, ma i vožnja do dućana pomaže… Ponekad je tako malo dovoljno da bi se vratile k sebi“, zaključila je Franka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater