teški trenuci slavnog glumca

Alain Delon shrvan bolešću i obiteljskom svađom: "Želim umrijeti, moj život je gotov"

| Autor: Novi List
(Foto X)

(Foto X)


"Želim umrijeti, život je gotov": to su riječi koje je izgovorio slavni Alain Delon, koji boluje od limfoma, 20. srpnja, tijekom posjeta liječnika opće prakse u rezidenciji glumca u Douchyju, na jugu Francuske. Dijalog s Delonom (88), koji je bio ozbiljno otežan nakon moždanog udara 2019., "njegove riječi nisu bile jasne: ponekad bi kimnuo glavom ili podigao palac kako bi potvrdio moje riječi", rekao je liječnik, kako pišu novine Le Parisien u srijedu, 24. siječnja.

Liječnik je čak njegovo stanje nazvao "fizičkim i mentalnim umorom, s povećanim rizikom od samoubojstva", piše La RepubblicaLe Parisien objašnjava da je liječnikov posjet bio dio istrage (sada već arhivirane) koju su pokrenuli žandari nakon tužbe zbog navodnog zlostavljanja i manipuliranja koju su njegova djeca, Anouchka (33), Anthony (59) i Alain-Fabien (29), podnijeli protiv Hiromi Rollin (66), koja je dugi niz godina bila glumčeva njegovateljica, a zatim i njegov samozvana bivša partnerica.

Alain Delon boluje od raka, točnije limfoma koji se polako razvija. Objava o sve zabrinjavajućem zdravstvenom stanju francuskog glumca dolazi od njegovog najstarijeg sina Anthonyja Delona  objavom na Instagramu. Prošle nedjelje, Frank Berton, novi odvjetnik Anouchke Delon, otkrio je za televioziju TF1 da je "kroz nekoliko specijalističkih pretraga kod slavnog glumca otkrivena sumnjiva mrlja na plućima. Svi su bili zabrinuti i bolest o kojoj je riječ je potvrđena." Uporne glasine o Delonovom lošem zdravlju kružile su nekoliko tjedana, ali do sada njegova kći Anouchka nije željela objaviti informacije.

Liječenje prekinuto zbog preteških nuspojava

Potvrda tumora također objašnjava raspravu između glumčeve djece po pitanju liječenja, prekinutog prošlog ljeta zbog preteških nuspojava. "Liječenje koje se nudilo mom ocu u rujnu 2022. eksperimentalno je liječenje, ali prije svega palijativno, a to je najvažnije, jer se mom ocu više nisu mogli propisati tretmani pravog pravcatog liječenja, poput kemoterapije", rekao je najstariji sin. Alain Delon je navodno protiv agresivne terapije, jer smatra da bi ga ona dodatno oslabila. "U njegovim godinama, napredovanje limfoma poput njegovog je vrlo sporo i agresivni tretman mu je skraćivao život te ometao rad vitalnih organa, posebno bubrega koji su bili teško oštećeni. Cilj zaustavljanja ovog trovanja bio je prije svega produljenje i olakšavanje života mom ocu, izbjegavajući nepodnošljivu bol", rekao je Anthony Delon, kako piše La Repubblica.

Sukob dvojice sinova i kćeri

Istovremeno je obitelj rastrgana optužbama: dvojica sinova ne slažu se sa sestrom. Slijedeći savjet naturopata, glumac svakodnevno konzumira sokove sačinjene od voća i povrća, što izaziva kritike. "Za svoje različite patologije, moj otac uzima 17 lijekova dnevno, vrlo je dobro praćen u Francuskoj. Liječnici mu nastoje pomoći da nadoknadi nedostatak željeza", rekao je Anthony Delon.

Očevo zdravstveno stanje jedan je od razloga obiteljskog sukoba, između dvojice sinova koji žele da Delon okonča svoj život u svojoj  staroj kući u Douchyju (Loiret) i kćeri, koja čini sve da ga preseli u Švicarsku, gdje ona živi, radi ciljanog onkološkog liječenja kod  onkologa koji radi u klinici Genoliers. Zapravo, Anthony i Alain-Fabien optužuju svoju sestru Anouchku da želi oca preseliti u Ženevu kako bi izbjegla plaćanje vrlo visokog poreza u Francuskoj kada glumac premine. "To je laž. Jedino što zanima moju klijenticu je zdravlje njezina oca", odgovorio je odvjetnik Berton.

"Htjela je postati Madame Delon"

Što se tiče njegovateljice Hiromi Rollin, odnos a Alainom Derlonom se pogoršao još prije ljeta. Delon je to, kako se navodi, u srpnju rekao žandarima, pokazujući "srednji prst", na pitanje o ponašanju Hiromi Rollin. "Rollin je sanjala da postane Madame Delon", rekao je Alain Delon, "a njezin veliki neuspjeh bio je što se nismo vjenčali. Stalno me pitala da je odvedem u gradsku vijećnicu i oženim. Ne želim je više vidjeti."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater