često pobjegne ispod radara

Ovo je najljepši europski grad u koji nitko ne ide

| Autor: Glas Istre
(Pixabay)

(Pixabay)


"Iako sam do sada obišao mnoge europske gradove, za ovaj mogu reći da je sasvim sigurno jedan od najljepših", kaže Dačešin o nepravedno zanemarenom Wroclawu, trećem po veličini gradu u Poljskoj, koji turistima često pobjegne ispod radara.

Wroclaw ima čak 12 rijeka, 21 otok i više od 300 mostova, a zbog ugodne klime i prijateljskih cijena predstavlja jedan od omiljenih gradova za život u Poljskoj, ako ne i šire. Stari grad jedan je od najljepših u Europi, a krasi ga i vijećnica s neobičnim satom do katedrale s koje puca predivan pogled na grad. U šetnji gradom možete vidjeti i stotine neobičnih stanovnika – skulpture patuljaka koji podsjećaju na neka prošla vremena, prenosi Punkufer.

2Patuljci su nas nasmijavali u tim teškim vremenima, i to je bila cijela ideja: prikazati apsurdnost situacije i potaknuti ljude da se prestanu bojati", izjavio je poljski novinar Arkadiusz Forster za BBC. Naime, oko tridesetak kipića postavljeno je početkom 2000-ih, a sve je počelo s jednim kao spomenikom Narančastoj alternativi. Riječ je o poljskom anti-komunističkom pokretu začetom 1980-ih.

Jedno od nezaobilaznih mjesta je i gradska tržnica na kojoj možete osjetiti duh grada, kao i isprobati neke lokalne specijalitete.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater