Central Istria free walk tour

Besplatni razgledi središnje Istre

Turistička zajednica središnje Istre tijekom lipnja, kolovoza i rujna organizira besplatne razglede Svetog Petra u Šumi i Tinjana, Pazina, Svetog Lovreča te Gračišća i Pićna

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Gračišće (Snimio Julien Duval)

Gračišće (Snimio Julien Duval)


Gosti koji dolaze u središnju Istru najčešće traže aktivan odmor i autentičnu Istru, zanimaju ih biciklističke i pješačke staze, kultura i gastronomija. Upravo stoga Turistička zajednica središnje Istre ove godine organizira već tradicionalan Central Istria free walk tour.

Turistička zajednica središnje Istre tijekom lipnja, kolovoza i rujna organizira besplatne razglede gradića: Svetog Petra u Šumi i Tinjana, Pazina, Svetog Lovreča te Gračišća i Pićna. Central Istria free walk tour odvijat će se na hrvatskom i engleskom jeziku u pratnji licenciranog vodiča za Istarsku županiju. Razgledi će biti ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom.

Ponedjeljak je rezerviran za razgled Pićna i Gračišća. Okupljanje će biti u Pićnu, u parku ispred kapele svetoga Roka. Uz prethodnu najavu i nadoplatu moguća su kušanja vina, maslinovog ulja i destilata. Utorkom će biti organiziran razgled Pazina, a okupljanje će biti ispred župne crkve sv. Nikole. U sklopu razgleda moguće je posjetiti i pazinski Kaštel, odnosno Etnografski muzej Istre i Muzej grada Pazina, uz nadoplatu.

Srijedom se odvija razgled Svetog Petra u Šumi i Tinjana. Okupljanje će biti na trgu ispred pavlinskog samostana u Svetom Petru u Šumi, a uključuje posjet Zavičajnoj zbirci Depiera. Uz prethodnu najavu i nadoplatu moguć je posjet Hiži istarskog pršuta uz prezentaciju i degustaciju istarskog pršuta i ostalih suhomesnatih proizvoda.

Četvrtkom je na redu razgled Svetog Lovreča. Okupljanje će biti u Istarskoj ulici, ispred caffe bara Dom. Šetnja uključuje posjet manifestaciji "Gušti Lovreča".

Više informacija dostupno je na www.central-istria.com, a prijave su moguće putem elektroničke pošte info@contineo.com.hr ili pozivom na brojeve telefona 052/621- 045 i 098/982-8045.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater