SUTRA U 18 sati

ZAŠTO BITI DIJELOM SPEKTAKLA NA DROSINI? Značaj susreta i nadolazeće zvijezde glavni su razlozi


Zašto bi sutra trebalo svakako doći gledati U-21 reprezentaciju Hrvatske? Više je razloga za posjet "Drosini". Prvi je razlog značaj same utakmice. Susret Hrvatske i Grčke direktan je dvoboj za prvo mjesto u skupini 1, samim time i dvoboj za direktan odlazak na EURO, domaćin kojega su Italija i San Marino. Ukoliko "mladi vatreni" večeras pobijede, zasjest će na čelo skupine i odmah osigurati nastup na EP-u. Istina, teoretski bi potom to prvo mjesto mogli ispustiti u ponedjeljak na gostovanju u San Marinu, ali to je ipak u domeni teorije. Ne pobijedi li Hrvatska, prvu će poziciju zadržati Grčka koja će na "Drosinu" istrčati s tri boda fore.

Sam taj značaj utakmice dodatan je razlog za dolazak na "pulsku bombonijeru". Na "Drosini" je u pet navrata gostovala i A reprezentacija. Ćiro Blažević je s "vatrenima" uoči odlaska u Francusku igrao protiv Slovačke, potom je Mirko Jozić kao izbornik debitirao protiv Rumunjske u Puli, a u sjećanju je mnogima ostalo i veličanstveno otvaranje renovirane "Drosine" susretom Hrvatske, pod vodstvom Slavena Bilića, i Češke (4:2) 9. veljače 2011. godine. Zatim je Pula ugostila i oglede s Estonijom i Ciprom. Pa ipak, sve su to bile tek prijateljske utakmice.

Igrale su tu i mlađe selekcije razne kvalifikacijske utakmice, ali nijedna nije imala ovakav značaj, nijedna dosad nije direktno određivala putnika na veliko natjecanje. Po tome je ova današnja utakmica daleko najznačajnija.

A zatim, tu su i igrači. Već sam popis reprezentativaca Nenada Gračana sugerira da će mnogi od njih vrlo brzo postati ključni kotači A reprezentacije. Duje Ćaleta-Car je bio sudionik Svjetskog prvenstva u Rusiji, Nikola Vlašić je matirao Real u Ligi prvaka, Alen Halilović je već bio u Barceloni i sad je u Milanu, Josip Brekalo programirano je novo krilo A reprezentacije, danas neizostavni član njemačkog Wolfsburga, Filip Benković je u Celticu, Borna Sosa u Stuttgartu… Riječ je o igračima pred kojima je sjajna budućnost, a upravo ova današnja utakmica mogla bi ih dodatno pogurati pod svijetla reflektora. Uz, naravno, veliku podršku s tribina. Razloga za dolazak doista ne nedostaje, a novi travnjak i lijepo vrijeme tek su dodatak ovom spektaklu. Stoga, isprika za nedolazak nema. Svi na "Drosinu"! Svi uz "mlade vatrene"! (Roberto CAR)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater