TKO JE TAJ MUŠKARAC?

VREBANJE DJECE KOD ŠKOLE VIDIKOVAC: Policija intenzivno radi na slučaju. Roditelji u strahu

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Nemili događaj odvio se kod Osnovne škole Vidikovac (snimio D. MEMEDOVIĆ)

Nemili događaj odvio se kod Osnovne škole Vidikovac (snimio D. MEMEDOVIĆ)


Majka dječaka koji se našao na meti nepoznatog muškarca kod Osnovne škole Vidikovac u Puli kaže da je imala dva poriva nakon što je od svog sina doznala što se dogodilo. Prvi je bio da o svemu obavijesti policiju, a drugi da obavijesti roditelje na Viber grupi. Znala je, kaže, da će se vijest vrlo brzo proširiti, što se i dogodilo.

- Bio je to šok za svih nas, i za dijete, ali i za nas kao roditelje, ali smo morali ostati smireni. Međutim, palo mi je napamet, a to sam pitala i policiju, mogu li ići oko škole potražiti tog lika. Policajac mi je rekao da to ne radim pa nisam, ali dok tako nešto ne doživiš, ne možeš opisati te osjećaje ljutnje i nemoći i želju da sam nešto učiniš. Ovo što se dogodilo mom sinu je strašno, a moglo je biti još i gore, ali o tome ne želim ni razmišljati. Kada čuješ za takve slučajeve uvijek misliš da se to kod nas ne događa, ali nije istina. Događa se, a svaki dan i nešto novo, pa stvarno treba stalno upozoravati i educirati djecu jer je to jedini način da ih bar donekle zaštitiš, ističe majka i dodaje da je, koliko je upućena, policija već nekoliko dana u ophodnjama oko pulskih škola.

- Čak sam čula da su s nekim čovjekom u plavoj jakni i razgovarali, ali ne znam je li to baš ta osoba. Međutim, nakon svega, ja mogu samo pohvaliti njihova nastojanja da se pronađe taj bolesnik i da se spriječi u naumu, štogod on htio učiniti. Toga, na žalost, ima oko nas i više nego što se misli. Ovaj put nije uspio, a nadam se da će ga policija spriječiti i ubuduće, rezimirala je mama.

O ovom smo događaju upitali i policiju, jesu li upoznati sa svime i je li točno da su u jednom trenutku razgovarali s osobom u plavoj jakni. Od Suzane Sokač iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU istarske dobili smo odgovor da je "policija 30. rujna oko 14 sati zaprimila dojavu da je nepoznati muškarac na području Vidikovca nudio slatkiše djetetu".

- Policijski službenici su odmah izašli na mjesto događaja, no obilaskom područja nije zatečena osoba koja bi odgovarala danom opisu, rekla nam je Sokač i dodala da policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja, te redovito obilaze područja oko svih škola u cilju preveniranja protupravnih ponašanja i povećanja sigurnosti djece.

Cijeli je ovaj događaj itekako uznemirio roditelje koji su i jučer komentirali da im sada nije svejedno puštati djecu da idu sama u školu i natrag, pogotovo što dio djece ide i kroz šumicu prema Premanturskoj cesti.

- Već jučer sam sinu ispričala cijeli ovaj događaj i upozorila ga da više ne ide kroz šumicu jer nisam više mirna. Štoviše, jučer je išao u školu s prijateljem, a kad sam ga zvala ni on niti prijatelj nisu se javljali, a meni odmah uzbuna u glavi. Nadam se da će policija locirati tu osobu i doista se pobrinuti da više ne uznemirava djecu, koji god njegovi motivi i porivi bili, rezimirala je majka jednog učenika OŠ Vidikovac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini