SJAJNO!

U PULI SE NASTAVLJA EPIDEMIJA, ALI DOBRIH DJELA: Dječak pronašao novčanik s novcem i karticama i odmah tražio od majke da idu na policiju. Saznajemo i tko je majka...

| Autor: Glas Istre
Novčanik, ilustracija

Novčanik, ilustracija


Nastavlja se "epidemija" dobrih djela u Puli. Nakon što je u prosincu prošle godine dvoje nalaznika predalo policiji novac pronađen praktički na ulici, sada je 9-godišnji dječak ispred jednog trgovačkog centra u Puli pronašao novčanik s novcem, bankovnim karticama i dokumentima i - odmah ga predao majci.

Mali nalaznik odmah je požurio majku da što prije odu u policijsku postaju. Ponosni dječak, a još ponosnija majka, ističu iz Policijske uprave Istarske, predali su novčanik policijskom službeniku u nadi da će što prije pronaći vlasnika.

Kako su se u novčaniku nalazili osobni dokumenti, policija je brzo pronašla vlasnika koji je bio presretan što je njegov novčanik, u kojem se nalazilo i 500 kuna, pronađen.

Kako se saznaje, riječ je o sinu pulske novinarke Dijane Marić Odobašić, koja radi za 24 sata. Ona je o tome stavila Facebook status:

Dijana Marić Odobašić

Dijana Marić Odobašić

- "Mama, poštenje se isplati! Kako bi tebi bilo da ti netko nešto ukrade, slaže, prešuti?",reče meni moj 9-godisnji pametnjaković koji je nešto ranije danas pronašao novčanik s novcima, bankovnim karticama i dokumentima ispred jednog trgovačkog centra. Taman mi je ta njegova rečenica zazvonila u glavi čitajući nešto ranije vijesti o Ži(v)niću i njegovoj pozamašnoj listi nekretnina. "Ajmo na policiju, čovjek sigurno već traži svoj novčanik", prekinuo me u razmišljanju. I ušetasmo nas dvoje u policiju, gdje nas je čekao mladi policajac koji je odvojio svoje vrijeme i porazgovarao s malim nalaznikom. "Ja sam ga pronašao, a mama uzela s poda. Iako imam u svom novčaniku 20 kuna, i za to mogu kupiti čiz u Meku, ja nikad ne bi uzeo nešto tuđe", ponosno je rekao dok je policajac popisivao sadržaj novčanika. Na odlasku su si mahnuli, a mali mi je još samo dodao "zašto se ja sada osjećam kao superheroj?"  - Jer jesi sine, jer jesi..., napisala je Marić Odobašić.

Kako saznajemo, pošteni nalaznik bit će nagrađen famoznim čizom iz Meka! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater