ČESTITKE IZ ZAGREBA

VLASNICI PLOVILA U ČUDU, stižu opomene za plaćene pomorske naknade


Opomena pred ovrhu za neplaćenu naknadu za sigurnost plovidbe u prošloj godini ošamarila je sredinom mjeseca jednog vlasnika barke iz Pule. Jer godišnju je naknadu za sigurnost plovidbe, kao i naknadu za upotrebu pomorskog dobra, platio lani, prije točno godinu dana. To nam je i dokazao predočivši odreske računa.

- Želio sam upozoriti Puljane i ostale u okolici koji imaju barke da će se to vjerojatno i njima dogoditi. Nisam jedini koji je račune platio, a ipak su nam poslali opomene pred ovrhu. Ono što sam saznao je da treba prigovor na to poslati Ministarstvu mora, pomorstva i infrastrukture, rekao je Puljanin koji nije želio s osobnim podacima izaći u javnost.

Opomena pred ovrhu stigla mu je za račun u iznosu od 45 kuna!

Budu li vlasnici barki naišli na sličan problem, a prema riječima našeg sugovornika sigurno će biti takvih slučajeva, trebaju reagirati i podnijeti prigovor na elektronsku adresu prigovor@pomorstvo.hr ili na adresu Ministarstva u Zagrebu. On je to naučio na teži način.

- Prvo sam išao u Plovput pa su me od tamo poslali u Lučku upravu od kuda su me opet slali u Plovput, ali ja se nisam dao. Pa sam išao na jedan šalter, na drugi, treći. Tek mi je četvrta osoba objasnila da bih prigovor trebao poslati u Zagreb. Zato, nemojte si dozvoliti da vas šeću po Puli nego se obratite direktno u Zagreb. Sreo sam čovjeka invalida s istim problemom koji je također lutao naokolo da to riješi i nije riješio ništa, kaže sugovornik.

Ironija u svemu tome je što na opomeni piše da "nakon uplate ne treba slati potvrdu jer će ista biti automatski vidljiva". Pitamo se, naš sugovornik i mi: Kako im onda nije vidljiva i ona redovna uplata od prije godine dana? (Z. STRAHINJA)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater