MOGUĆI BEZOBRAZLUK

Čini se da neki trgovci iz Pule BEZOČNO KORISTE KORONAVIRUS KRIZU DA "NASANJKAJU" KUPCE

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

Je li moguće da neki trgovci u Puli zloupotrebljavaju situaciju s koronavirusom? Čitatelji su nas upozorili na nekoliko sumnjivih situacija na koje su naišli.

Tako primjerice jedan trgovački lanac u svom katalogu za ovaj mjesec, koji je važeći od 4. do 27. ožujka, među ostalim oglašava i akcijsku cijenu za mlijeko od 46,95 kuna za 12 litara, a ista je cijena, ističe naša čitateljica, bila istaknuta na polici gdje se to mlijeko nalazi, kad je ona bila po njega. Međutim, račun koji joj je izdan i koji nam je poslala pokazuje da je 24 litre tog mlijeka umjesto 93,90 kuna (46,95 x 2) platila 131,76 kuna, odnosno da je umjesto oglašenih 3,91 kunu, za litru platila 5,49 kuna, odnosno sveukupno gotovo 40 kuna više.

Druga priča stigla nam je od čitateljice koju je šokirala cijena od 15 kuna za zaštitnu masku što joj se, uz sve uvažavanje prava na formiranje cijene po principu ponude i potražnje, u najmanju ruku čini kao krajnje nekorektna zlouporaba situacije u kojoj smo se svi skupa našli. Takvih priča ima još i nije uvijek lako razlučiti jesu li kupci u njima žrtve greške ili namjere.

Što se tiče mogućih poskupljenja, iz Vlade su još prije dva dana reagirali na tu mogućnost i zabranili dizanje cijena određenih proizvoda dok traje borba s koronavirusom u Hrvatskoj. Odluka se odnosi na osnovne prehrambene namirnice, sredstva za održavanje lične higijene i dezifenkciju, ali i spomenute zaštitne maske i respiratore.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater