Ususret izborima

U ponedjeljak okupljanje pulskih SDP-ovaca. JEDAN ĆE ISTAKNUTI ISTARSKI POLITIČAR OBJAVITI KANDITATURU ZA ISTARSKOG ŽUPANA

| Autor: Marcello ROSANDA
(snimio Duško Marušić Čiči)

(snimio Duško Marušić Čiči)


Istaknuti istarski političar iz redova SDP-a Danijel Ferić, prema neslužbenim informacijama do kojih je došao naš list, spreman je istaknuti svoju kandidaturu za istarskog župana.

Naime, u ponedjeljak 7. prosinca u prostorijama Zajednice Talijana u Puli, poznatije kao Circolo, Ferić će, doznajemo, održati tiskovnu konferenciju na kojoj će objaviti kandidaturu ili će, pak, pulski SDP-ovci upriličiti okrugli stol zatvorenog tipa na kojem će se odlučivati o konačnoj postavi za nadolazeće lokalne izbore. Za njegovu zamjenicu spominje se SDP-ovka Antonella Degrassi, inače vijećnica Gradskog vijeća Umaga, očekuje se da će se na presici pojaviti i predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

gg

Ferić široj je javnosti poznat većinom kao gradski vijećnik Grada Pule, žestoki kritičar IDS-a, a pogotovo njegovog predsjednika i višegodišnjeg gradonačelnika Pule Borisa Miletića. Pretpostavka je, upravo zato, da Ferić kreće u utrku za Župana da se napokon obračuna s isto tako izglednim kandidatom za župana, iz tabora IDS-a, Borisom Miletićem.

Podsjetimo, posljednji Ferićev istup u javnosti dogodio se prije nešto više od mjesec dana kada je održao performans u sjedištu SDP-a gdje je svečano otvorio simpatičnu izložbu i izjavio da je "Grad Pula i službeno grad prijatelj škovaca".

Prošle je godine Ferić povukao neobičan politički potez kad je iz Gradske vijećnice Pule otišao u Fažanu, gdje ga je SDP-ov načelnik Općine Korać zadužio za financije, a nedugo potom preuzeo upravljanje Komunalcem Fažana.

Pulski gradski vijećnik Danijel Ferić bio je također jedan od kandidata na prošlim parlamentarnim izborima za zadnja ulazna mjesta za Sabor na listi SDP-a za 8. izbornu jedinicu. O njemu se čak pričalo kao o potencijalnom ministru, vjerojatno financija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of