SDP PREDSTAVIO KANDIDATA

FERIĆ KRENUO U KAMPANJU ZA ISTARSKOG ŽUPANA: "Da nemam šanse protiv Miletića, ne bih se ni kandidirao"

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Antonell Degrassi i Danijel Ferić (foto D. MARUŠIĆ ČIČI)

Antonell Degrassi i Danijel Ferić (foto D. MARUŠIĆ ČIČI)


Istarski SDP predstavio je danas u pulskoj Zajednici Talijana svoje kandidate za vodstvo Istarske Županije. Na predstojećim lokalnim izborima SDP-ov kandidat za župana je Danijel Ferić, a za zamjenicu župana stranka je kandidirala SDP-ovu vijećnicu iz Grada Umaga Antonellu Degrassi iz redova talijanske nacionalne manjine.

Time je stranka i službeno krenula u predkampanju za izbore koji će se održati u svibnju iduće godine. Iako se očekivalo da će Ferić već na prvom predstavljanju u svom prepoznatljivom stilu krenuti u politički okršaj s mogućim protukandidatima iz redova IDS-a, to se nije dogodilo.

I sam je kazao da kreće u afirmativnu kampanju te da se ne misli baviti drugima. Na pitanja novinara koje protukandidate očekuje, rekao je da mu je to sasvim svejedno. "Ne mislim se baviti   drugima, već našim programom. Vodit ćemo afirmativnu kampanju i neka se drugi bave nama ako žele", kazao je. Nije posebno komentirao ni moguću kandidaturu Borisa Miletića koji bi mu mogao biti najrealniji rival, a na upit kakve si šanse daje bude li Miletić kandidat, kazao je: "Nek' mu je sa srećom. Da mislim da nemam šanse protiv Miletića, ne bih se ni upustio u ovu trku", rekao je Ferić. Na kandidaturu se odlučio jer, kaže, želi dokazati da socijaldemokratske i zelene politike u sredinama gdje upravlja SDP, podižu standard građana te da se u tim sredinama bolje živi.

"U svom dosadašnjem radu nikad se nisam libio reći svoj stav o svim relevantnim pitanjima za Pulu i Istru. Stav je važan i taj stav ću imati i kao budući župan. Riješit ću probleme na koje godinama ukazujem, ali obećavat ću samo ono što mogu ispuniti. U ovu kampanju ulazim ponizno, ali odlučno. Otvorena uma i srca, ali prije svega pošteno, bez laži i obmana. To je jednostavno imperativ! Varke, spletke i populizam prepuštam onima kojima je pobjeda cilj. Meni je pobjeda samo sredstvo, a cilj je boljitak građana. Bolja, jača i poštenija Istra za sve nas", kazao je Ferić.

Iznio je i neke detalje programa najavivši micanje golfa s Muzila kroz izmjene županijskog prostornog plana kao i hitno uvođenje civilnog nadzora u rad Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun.

Kandidatkinja za zamjenicu župana Antonella Degrassi navela je da će se baviti društvenim djelatnostima te će dobru praksu u gradovima i općinama gdje je na vlasti SDP, ističe, primijeniti na cijelu Županiju.

- Bavit ću se pravima svih građana Istre na način da naša raznolikost ne bude naš problem, već naše bogatstvo. Istarskoj politici nedostaje europska otvorenost gdje je jedini uvjet zapošljavanja osobna kompetencija, a ne politička podobnost, navela je Degrassi.

SDP-ovci još ne otkrivaju ostale kandidate za gradonačelnike i načelnike, a očito je da još važu imena za grad Pulu. Predsjednik istarskog SDP-a Vili Basanesse, koji je ranije već najavio još jedan mandat na čelu Grada Umaga, tvrdi da će se sve saznati na vrijeme.

"Vrlo brzo ćemo krenuti s predstavljanjem kandidata za Pulu, kao i za ostale gradove i općine", rekao je Basanesse. Predsjednica pulske organizacije i saborska zastupnica Sanja Radolović otklonila je mogućnost podrške kandidatu neke druge opcije za gradonačelnika ili gradonačelnicu Pule, no nije isključila mogućnost postizborne suradnje sa bliskim strankama poput HSU-a, Nove ljevice ili platforme Možemo!.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum