VOŽNJA OD ŠEST SATI 

Starom Bubom Boštjan je iz Ljubljane došao po Puli provozati STOGODIŠNJU BAKICU

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Danilo MEMEDOVIĆ

Danilo MEMEDOVIĆ


Trebalo mi je čak šest sati do Pule. Po staroj cesti ne idemo brže od 60 kilometara na sat. U Puli imam baku, proslavila je prije koji mjesec stoti rođendan pa sam došao i da je malo provozam gradom, kaže Boštjan

 

Neobična Volkswagen Buba milila je jučer Pulom - legendarni auto plave izvorne boje, na krovu mu bala sjena, demižana, stari kožni kofer, daska za surfanje - lako je upadao u oči. A vozi je slovenski zaljubljenik u Bube imenom Boštjan. "Napiši samo Boštjan, bez prezimena, dovoljno je", napominje.

Vremešna dama

- Iz Ljubljane sam, mada imam celjske tablice. Trebalo mi je čak šest sati do Pule. Po staroj cesti ne idemo brže od 60 kilometara na sat, kaže nam Boštjan i na brzinu predstavlja svoj ponos, jednu od tri Bube koliko ih ima. Proizvedena je 1960. godine, svi su joj dijelovi originalni, na motoru je napravljena kompletna generalka, zato i tako prede na minimumu. Ali ipak je to vremešna dama i ne treba je ganjati po cestama - lagana vožnja itekako može biti zabavna. Mada joj je 59 godina, originalna boja još postojano odolijeva slovenskim atmosferilijama, uz tek poneku rđavu mrljicu.

- Inače u Puli imam baku, proslavila je prije koji mjeseca stoti rođendan pa sam došao i da je malo provozam gradom. Bio sam i na njenom rođendanu, ali sada sam konačno doveo Bubu. Stara baka u starom autu, to će biti doživljaj, priča Boštjan koji ne skida osmijeh s lica. Sutra, kaže, već putuje u Bašku gdje sinu nosi upravo ovu dasku za surfanje što se ističe na krovu.

 

Glavna zvijezda

A što na krovu radi demižana? Ima li vina u njoj?

        - Ima, ali je vino "spareno" jer je jako vruće, smije se Boštjan s bandanom na glavi, u crnoj majci s likom Bube i bosih nogu.

Gdje god stane, kaže, ljudi se žele slikati pokraj njegovog auta. Svugdje je vremešno "narodno vozilo" glavna zvijezda, a pobrojao je da je u jednom tjednu njegova Buba fotografirana čak 5.000 puta. Možda malo i pretjeruje, ali da svojom pojavom i čudnim teretom na krovu legenda VW tvornice plijeni pažnju, to je sigurno!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of