BIVŠI HOTEL BEOGRAD

Glasine o uređenju ipak nisu točne, hotel Fažana OSTAJE BRIJUNSKIM SEZONCIMA


Zgrada je funkcionalna, u njoj su smješteni naši sezonci, a donji dio iznajmljuje se za bankomate. Sve su sobe funkcionalne i bez te zgrade Javna ustanova ne bi mogla funkcionirati preko ljeta, kaže Marno Milotić, ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni

 

Pred hotelom Nacionalnog parka Brijuni u samom centru Fažane već danima se mogu vidjeti kontejneri za otpad. Radnici ih pune starim inventarom koji iznose iz hotela Fažana, nekadašnjeg hotela Beograd, pa na ulici, dok ne stigne kamion koji će ih odnijeti na deponij, zatječemo kartonske kutije s poslovnim i evidencijskim knjigama iz nekog davnog doba, stare stolice, stolove, ormariće…

Što se to zbiva? Mjestom su se pronijele glasine da se hotel, u kojem desetljećima nema klijentele, konačno preuređuje, da bi uskoro trebao primiti prve komercijalne goste, čak i da će se u bivši Beograd preseliti recepcija Brijuna. Najglasnija je da će se prvo urediti hotelski restoran koji je proteklih desetljeća sasvim rijetko služio za priredbe, a češće kao skladište. No, s čela Javne ustanove Nacionalni park Brijuni demantiraju te priče.

- Ništa se ne uređuje, samo radimo inventuru i čistimo smeće iz podruma. To je stari inventar koji je razdužen. Za sada nema planova o uređenju soba, rekao nam je dr. sc. Marno Milotić, ravnatelj JU NP Brijuni. Pritom se i začudio da postoji interes novinara za čišćenjem zgrade, pa makar ona bila i u središtu mjesta.

Općina i država

A interes javnosti svakako postoji jer dugo se razmatra i nagađa o sudbini hotela u Fažani. Brijuni zgradu koriste kao smještaj za svoje sezonce, ali ona već godinama, pa i desetljećima, nema komercijalne namjene, što je nerijetko bio i trn u oku Općine Fažana koja je zazivala njenu obnovu. U središtu je priče činjenica da je Općina vlasnica zemljišta, a Republika Hrvatska vlasnica zgrade površine 541 kvadrat. (NAPISAO I SNIMIO Zvjezdan STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini