OVAJPUTGLASAM.EU

Pulski EDIC na konferenciji u Bruxellesu: GRAĐANE VALJA INFORMIRATI O EUROPSKIM IZBORIMA

(Grad Pula)

(Grad Pula)


U organizaciji Europske komisije i Europskog parlamenta, u Bruxellesu je održana konferencija pod nazivom "Upoznajte, pitajte, raspravite i pridružite se kampanji Europskih izbora 2019." na kojoj su se okupili predstavnici Europe Direct informacijskih centara (EDIC), među njima i oni iz pulskog EDIC-a. Konferencija je održana da bi se građani što bolje informirali o europskim izborima koji će se održati idućeg svibnja.

Da bi potaknuo građane na izlazak na izbore, Europski parlament je u suradnji s Europskom komisijom pokrenuo internetsku kampanju Ovajputglasam.eu putem koje je moguće podijeliti svoju motivaciju s obitelji ili prijateljima. Registracija na stranici, među ostalim, omogućuje redovito primanje informacija o temama o kojima se odlučuje na razini EU-a, sudjelovanje u lokalnim aktivnostima Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj te pokretanje mini-kampanje pod geslom “Ovaj put glasam zbog…” o temama koje su za svakog korisnika prioritet na europskim izborima.

Informacijski centar EDIC Pula nalazi se na Giardinima, gdje građani od ponedjeljka do petka, od 9 do 13 sati, mogu dobiti odgovore na sva pitanja iz djelokruga rada Europske unije, a to mogu učiniti i putem telefona 555 935. (M. V. I.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini