IZBORI PRED VRATIMA

Puljanka Kristina Bulešić kandidatkinja HNS-a za Europski parlament

Kristina Bulešić i Zvonko Liović  (M. MIJOŠEK)

Kristina Bulešić i Zvonko Liović (M. MIJOŠEK)


Središnji odbor Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) u subotu je odlučio da na izbore za Europski parlament u svibnju 2019. ide samostalno, a nositelj liste je međimurski župan Matija Posavec. Uz Posavca se, između ostalog, na listi našla i predsjednica pulskog HNS-a Kristina Bulešić, a potpuna lista od 12 kandidata bit će predstavljena u nadolazećim tjednima.

HNS Istarske županije odlučio je u ponedjeljak konferencijom za novinare predstaviti Kristinu Bulešić kao svoju kandidatkinju na predstojećim izborima.

- Ove godine HNS na izbore za Europski parlament izlazi samostalno. Svjesni smo da su odluke koje smo donosili zadnje dvije godine bile jako odgovorne i ponekad teško razumljive, no one su uvijek bile donošene tako da su interesi hrvatske i hrvatskih građana bili ispred interesa politike. Upravo je HNS insistirao da se ukloni uvredljiva ploča iz Jasenovca, da se usvoji istanbulska konvencija, uspjeli smo nakon 25 godina promijeniti 37 kurikuluma za osnovne i srednje škole, a isto tako smo pomogli da ukupno 12.000 obitelji putem POS programa stekne svoj dom. To spominjem da bi hrvatske građane podsjetili što smo do sada učinili, a siguran sam da sa Kristinom Bulešić u Bruxellesu možemo značajno poboljšati neke stvari, te da će ona znati zastupati interese Istre i istarskih građana u EU parlamentu, poručio je Zvonko Liović, predsjednik Županijske organizacije HNS-a. (Patricija SOFTIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum