ROVINJ

Posebna priznanja na prigodnoj svečanosti: Emil Nimčević i Elvis Poljak NA NOGOMETNOJ UTAKMICI SPASILI ČOVJEKU ŽIVOT


Na ovogodišnjoj svečanosti proglašenja najboljih sportaša Rovinja, ravnatelj Strukovne škole Eugena Kumičića Emil Nimčević i djelatnik Valbrune sporta Elvis Poljak dobili su posebno priznanje i to za spašavanje ljudskog života. Osim toga, dobili su i pismenu zahvalu rovinjskog gradonačelnika Marka Paliage, a poruke su stizale sa svih strana. Naime, ovaj se dvojac našao u pravo vrijeme na pravome mjestu prošloga mjeseca kada se igrala veteranska malonogometna utakmica u rovinjskoj dvorani Valbruna između ekipa "Maslina - Block bar" i "Recreativo" iz Rovinjskog Sela.

Pri završetku prvog poluvremena utakmice, 62-godišnji igrač "Recreativa" odjednom se srušio u dvorani.

Panika u gledalištu

- Isprva je samo izgubio svijest. Dotrčao sam do njega i polegnuo ga na bok, da bi na kraju uspio doći k sebi. Mislio sam da je sve u redu, odmaknuo se od njega, kada je opet izgubio svijest, samo što ovoga puta više nije davao znakove života, prisjeća se tog trenutka igrač druge ekipe Elvis Poljak.

Svih je odjednom uhvatila panika, ali od 300-tinjak ljudi koji su se nalazili na toj utakmici, nitko nije reagirao.

Emil Nimčević igrao je prethodnu utakmicu pa je u to vrijeme upravo izlazio iz dvorane, kada je opazio kako su ljudi, vidno uzrujani, "izletjeli" iz Valbrune tražeći pomoć. U tom se trenu smjesta vratio unutra i, ugledavši kolegu Poljaka kako stoji kraj unesrećenog, došao do njega i počeli su s reanimacijom.

- Znao sam da moramo nešto napraviti, trebao sam barem pokušati, govori Nimčević o tome kako su uspjeli biti prisebni i priskočiti u pomoć.

Deset minuta neizvjesnosti

Nimčević je tako započeo s masažom srca, dok je Poljak davao umjetno disanje. Unesrećeni je igrač tijekom narednih desetak minuta do dolaska Hitne pomoći, uspio samostalno prodisati, nakon čega su ga ipak opet izgubili, ali se nisu predali i s reanimacijom su nastavili dok ga nisu preuzeli djelatnici rovinjske hitne.

Na svu sreću, hitna medicinska služba igrača je uspjela "vratiti", dok su Nimčević i Poljak tek nakon toga shvatili što su zapravo učinili: - Tek kada je igrač oživio, došli smo k sebi i shvatili što se dogodilo. Tih 10 minuta odigralo se kao u bljesku. Bili smo vrlo staloženi, čak smo pod tim pritiskom radili i bolje, vjerojatno zbog naleta adrenalina, objašnjava ovaj dvojac, dodavši kako ih je nakon svega obuzeo lijep osjećaj, tim više što se radilo o njihovom prijatelju.

Spletom okolnosti uspjeli su tako igraču Rovinjskog Sela spasiti život, na što im je vječno zahvalan kako on, tako i njegova obitelj, ali i članovi njegova kluba, dok su Rovinjci izuzetno ponosni što imaju ovakve sugrađane. (Aleta BRATTONI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater